SLEDI LIMOŽ: Partizan oslabljen protiv Francuza, Muti važan razvoj mladih igrača!

Košarkaši Partizana na gostovanju Limožu u 4. kolu Evrokupa biće oslabljeni izostankom povređenog Novice Veličkovića i Samarda Semjuelsa koji nije krenuo u Francusku zbog problema sa vizom.

Veličković je ostao u Beogradu jer je zadobio udarac u kuk na prethodnim mečevima, Semjuels zbog problema oko administracije, ali se u ekipu vraćaju Patrik Miler i Aleksandar Aranitović.

– Nova važna utakmica Evrokupa i nova prilika za moje mlade igrače da stiču neophodno iskustvo. U ekipu se vraćaju Miler i Aranitović, ali će odsustvovati Semjuels i Veličković što će otvoriti prostor da mladi igrači pod košem dobiju više minuta i pokažu koliko su naučili od početka sezone. Mi ćemo kao i do sada, biti skromni, požrtvovani, pokušati da igramo modernu košarku sa dosta trčanja, ali i jaču odbranu nego što smo igrali do sada – rekao je Nikolić za klupski sajt.

Mladi šuter Aranitović veruje u nastavak dobre serije rezultata crno-belih.

– U Francusku putujemo u dobrom raspoloženju, nakon serije dobrih rezultata koja nam daje vetar u leđa da u tom ritmu nastavimo. Žao mi je što nećemo biti kompletni, svima je jasno koliko ovom mladom timu znače kvalitet i iskustvo koje poseduju Novica i Samardo – kazao je on.

Ulogu favorita dao je Limožu koji u C grupi Evrokupa ima isti skor kao Partizan 1-2.

– Nama je svaka utakmica prilika da pokažemo napredak, volju i borbu, tako da ćemo i u Limožu dati svoj maksimum. Ulogu favorita prepuštamo njima, nama neka ostane borbenost i dobar ritam sa prethodnih nekoliko utakmica – istakao je bek crno-belih, Aleksandar Aranitović.

Utakmica između Limoža i Partizana igra se sutra od 20.30.

Tanjug