NEMILOSRDNI CRVENO-BELI: Silna Zvezda brutalno pregazila MZT!


Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu MZT u hali „Aleksandar Nikolić“ u poslednjem meču šestog kola ABA lige – 112:73.

Crveno-beli su tako prekinuli niz od dva poraza u Jadranskoj ligi i upisali četvrti trijumf, dok je skopski tim zabeležio četvrti poraz.

Iako je tim Dušana Alimpijevića igrao bez povređenog Tejlora Ročestija i Pere Antića, crveno-beli su pokazali demonstraciju sile u pioniru.

Rezultatska neizvesnost trajala je na početku meča, da bi domaćini sredinom druge deonice stekli dvocifrenu prednost i na krilima Lesora i Radićevića na odmor otišli sa 11 poena prednosti – 54:43.

MZT ni pored sjajne igre Bojana Trajkovskog nije uspeo da odgovori raspoloženim igračima Zvezde, koji su u trećem kvartalu ubacili 33 poena, a protivniku samo osam.

Zvezda je do samog kraja rutniski održavala prednost, a publika je mogla da ućivau sjajnim potezima igrača Zvezde.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Radičević sa 17 poena, a pratio ga je Džejms Feldin, koji je dodao dva manje. Debitant na ovom meču Dragan Apić zabeležio je 14 poena, a dvocifreni su još bili Stefan Janković, Nikola Jovanović i Milko Bjelica sa po 11 poena.

Svi igrači crveno-belih su se upisali u listu strelaca osim Marka Kešelja koji je proveo 13 minuta na parketu.

U poraženom sastavu istakao se Bojan Trajkoski sa 30 poena, dok je Jure Lalić zabeležio 14.

B92