SPREMNI ZA NOVU POBEDU: Evo šta je Muta Nikolić rekao pred derbi sa Cibonom!

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je danas da je njegova ekipa u poslednjih nekoliko utakmica pokazala da napreduje, ali da to neće ništa značiti ako u predstojećoj utakmici ABA lige ne pruži maksimum protiv zagrebačke Cibone.

Košarkaši Partizana otputovali su danas u Zagreb gde će u petak od 18 časova igrati protiv Cibone, utakmicu koju mnogi nazivaju košarkaški klasik regiona.

Kako se navodi na sajtu Partizana, novi centar crno-belih Samardo Semjuels debitovaće protiv Cibone, a zbog lakše povrede u Beogradu je ostao Aleksandar Aranitović.

„Cibona ima nekolicinu iskusnih igrača koji znaju da budu jako opasni. Igraju veoma tečno u napadu, dobro se kreću i mi ćemo morati mnogo da se trudimo da to neutrališemo. U poslednjih par utakmica smo pokazali napredak, ali to neće ništa značiti ako sutra ne budemo na svom maksimumu“, rekao je Nikolić.

Partizan će večeras trenirati u Zagrebu, a centar crno-belih Djoko Šalić rekao je da očekuje zanimljivu i tešku utakmicu.

„Dueli Cibone i Partizana su kroz istoriju uvek bili interesantni i teški, ubedjen sam da će tako biti i sutra. Oni su u dobroj formi, mi u poslednje vreme igramo bolje, ali ćemo u Zagrebu morati da budemo bolji. Igrali smo u Baru protiv njih (Superkup), ali ovo je nešto sasvim drugo i biće nam daleko teže“, rekao je Šalić.

Posle pet kola u regionalnom takmičenju Partizan i Cibona imaju po tri pobede i dva poraza.

BETA