TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Zvezda uz dosta muke savladala Mladost!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Mladosti iz Lučana u meču 14. kola Superlige Srbije – 2:1.

Utakmica je otvorena prilično sporo, što je donekle i očekivano jer su crveno-beli pre samo tri dana igrali protiv Arsenala u Ligi Evrope.

Mladost je pokazala da će pokušavati preko kontri da dođe do gola, dok je Zvezda pokušavala preko bokova da stvori prilike.

Upravo iz takve jedne usledio je i sumnjivi gol. Filip Stojković je centrirao, a Aleksandar Pešić glavom savladao Rosića.

Prilikom centaršuta, čini se da se napadač Crvene zvezde nalazio u malo ofasajdu, a vi proceniti sami na video snimku koji se nalazi dole niže.

Igrao se 27. minut kada su crveno-beli poveli sa 1:0, a samo se 13 minuta čekalo do drugog gola.

Sada bez ikakve sumnje, Uroš Račić je postigao lep gol. Sjajno kombinovao sa Pešićem i sa nekih 20-tak metara savladao golmana Mladosti.

Gosti su najbolju priliku imali u 37. minutu kada je Pavlović šutirao, ali je Borjan bio na mestu.

Na poluvreme se otišlo sa prednošću Zvezde od 2:0.

Ekipa iz Lučana zaigrala je mnogo bolje u nastavku meča i uspela da smanji zaostatak u 50. minutu preko Vladimira Radivojevića.

Zvezda je mogla da vrati nekoliko puta dva gola prednosti, u 55. minutu Milijaš je pogodio za stativu, dok su i gosti bili opasni pred golom Milana Borjana.

U poslednjih pet minuta videli smo mnogo nervoze na terenu. Predrag Pavlović je zaradio drugi žuti karton zbog starta na Mičelu Donaldu, da piposle koškanja igrača žute kartone zaradili Radivojević, Le Talek, Borjan i Ristić.

Crveno-beli posle ovog trijumfa su prvi na tabeli sa čeitiri boda više od drugoplasirane ekipe Paerizana, dok je ekipa iz Llučana na desetoj poziciji sa 15 bodova.

B92