UEFA SUROVA: Crvena Zvezda kažnjena zbog utakmice sa Kelnom!

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je sa 15.000 evra zbog ispada navijača na gostovanju Kelnu u Ligi Evrope, objavila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Disciplinska komisija UEFA sankcionisala je crveno-bele jer su navijači bacali tvrde predmete u teren i koristili pirotehnička sredstva na meču 2. kola H grupe odigranog 28. septembra.

Keln je kažnjen duplo većom sumom od Crvene zvezde zbog loše organizacije utakmice. Crvena zvezda je pobedila u Kelnu 1:0 evrogolom Ričmonda Boaćija.

UEFA je i tokom leta kažnjavala crveno-bele zbog navijača. Problem su bili incidenti na utakmici protiv malteške Florijane kada je klub kažnjen utakmicom protiv Irtiša bez prisustva navijača na severu. Tada je izrečena i novčana kazna od 8.000 evra.

Zvezda je u međuvremenu pobedila Irtiš, Spartu i Krasnodar i plasirala se u grupnu fazu LE. Poslednji meč u Ligi Evrope odigrala je proitv Arsenala u Beogradu i poražena je sa 1:0.

Posle tri odigrana meča srpski vicešampion ima četiri boda, koliko ima i BATE Borisov. „Tobdžije“ imaju devet, a Keln do sada nije osvojio ni bod.

Tanjug