LIGA ŠAMPIONA: Kolarov i Džeko preznojili Plavce, greška mladog Srbina donela trijumf Junajtedu!

Pari Sen Žermen lako savladao Anderleht, Bazel šokirao moskovski CSKA, Juventus u završnici do tri boda protiv Sportinga.

Nisu danas strelci bili toliko raspoloženi kao juče, ali su na osam mečeva viđena 23 pogotka.

Najuzbudljivije je bilo na “Stamford bridžu” gde su Čelsi i Roma odigrali nerešeno (3:3). Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov je u 40. minutu na majstorski način postigao pogodak za goste koji nisu uspeli da sačuvaju vođstvo. Konte definitivno ima mnogo problema od kada je ostao bez Kantea.

U Lisabonu se Mile Svilar upisao u istoriju. Debijem u Ligi šampiona na golu Benfike je postao najmlađi golman u istoriji elitnog takmičenja prestigavši Ikera Kasiljasa (18 godina, jedan mesec i 24 dana). Debi nije bio savršen pošto je posle njegove greške Rašford u 64. minutu stigao do trijumfa. Matić je odigrao ceo meč, dok je Živković ušao u igru u 59. minutu.

Trio Parižana Mbape-Kavani-Nejmar je bez problema vodio svoj tim do trijumfa protiv Anderlehta (4:0), dok je Barselona pokazala da može da slavi i sa desetoricom. Ostali su bez Pikea u 42. minutu, ali su bez problema savladali Olimpijakos (3:1)

Juventus je u završnici preko Mandžukića došao do trijumfa protiv Sportinga. Gosti su poveli autogolom Sandra u 12. minutu, Pjanić je prelepim golom iz slobodnog udarca izjednačio, a hrvatski napadač obradovao sve u Torinu.

Bajern je pod Hajnkensom došao do trijumfa pred svojim navijačima, pobedili su Seltik sa 3:0, a prema viđenom je pravo čudo kako nije viđeno više golova.

Bazel je u Moskvi šokirao CSKA golovima Džake i Oberlina.

REZULTATI:
Anderleht-PSŽ 0:4 (Mbape 3, Kavani 44, Nejmar 66, Di Marija 88)
Barselona-Olimpijakos 3:1 (Nikolau autogol 18, Mesi 61, Dinj 64 – Nikolau 90)
Bajern Minhen-Seltik 3:0 (Miler 17, Kimih 29, Humels 51)
Benfika-Mančester junajted 0:1 (Rašford 64)
Čelsi-Roma 3:3 (Luiz 11, Azar 37, 75 – Kolarov 40, Džeko 64, 70)
CSKA-Bazel 0:2 (Džaka 29, Oberlin 90)
Juventus-Sporting 2:1 (Pjanić 29, Mandžukić 84 – Aleks Sandro autogol 12)

Novosti