PONOVO O SMS: Muslin govorio o statusu prvotimca Lacija u reprezentaciji

Srpski navijači se već duže vreme pitaju zašto u reprezentaciji nema mesta za Sergeja Milinkovića-Savića. I dok popularni SMS iz meča u meč u dresu Lacija pokazuje da ima mesta za njega među Orlovima, selektor Slavoljub Muslin povremeno daje izjave u vezi mladog veziste:

– Sergej konkuriše za SP, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kad je reč o sistemu i o igračima koje sam pozivao. Kad saradnici i ja budemo procenili da Sergej treba da dobije poziv, dobiće poziv. Kod mene tri stavke odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji: fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvaću ga, rekao je Muslin.

Ali, tu je stao, pošto je na pitanje koji je od ta tri razloga onaj ključni, iz kog Sergeja nema među „orlovima“, dao poprilično neodređen odgovor:

– Ne mogu da vam kažem. Verovatno nešto ne ispunjava, čim nije pozvan, zaključio je Muslin.

Misterija je delimično otklonjena, ostaje nam da vidimo da li će za mladog vezistu biti mesta u avionu za Rusiju, a svi se nadamo da hoće.