NIŠTA OD ČUDA: Mesi het-trikom odveo Argentinu u Rusiju!

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se na Svetsko prvenstvo 2018, pošto je prošle noći u gostima pobedila Ekvador sa 3:1 u poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija.

Ekvador, koji je i pre poslednjeg kola izgubio šanse za prolaz dalje, poveo je već u prvom minutu golom Romarija Ibare, ali je potom na scenu stupio Lionel Mesi i het-trikom odveo vicešampione sveta u Rusiju.

Golovima u 12, 20. i 62. minutu Mesi je sprečio scenario da se Argentina prvi put od 1970. godine ne nadje na Mundijalu.

Argentina je tako, na kraju, zauzela treće mesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 28 bodova.

„Bilo bi ludo da Argentina ne igra na Svetskom prvenstvu. Zbog toga smo došli. Povrh svega, počeli smo sa golom zaostatka, ali smo na sreću brzo reagovali i poveli“, rekao je Mesi.

Mesi je dodao da će ekipa Argentine „da se menja, da raste i da će posle ovoga biti jača“.

Argentina je na prošlom Mundijalu u Brazilu 2014. godine izgubila u finalu od Nemačke sa 0:1.

Mesi još nije osvojio trofej sa državnim timom, nasuprot uspešnoj karijeri u Barseloni, sa kojom je osvojio sve trofeje.

On će tokom Svetskog prvenstva u Rusiji napuniti 31 godinu i možda će mu to takmičenje biti poslednja prilika.

„Mesi ne duguje Argentini Svetsko prvenstvo, ali njemu fudbal duguje taj trofej. Na sreću, najbolji fudbaler sveta je po nacionalnosti Argentinac“, rekao je selektor Argentine Horhe Sampaoli.

„Čak i posle primljenog gola videlo se da ovaj tim zna kako da igra fudbal. Ništa neću da obećavam“, dodao je on.

Mesto na Svetskom prvenstvu iz Južne Amerike još ranije je obezbedio Brazil, a prošle noći su to uradili i Urugvaj pobedom nad Bolivijom od 4:2, kao i Kolumbija remijem sa Peruom 1:1.

Peto mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija osvojio je Peru i ta selekcija će se za mesto u Rusiji boriti protiv Novog Zelanda u interkontinentalnom baražu.

Brazil je prošle noći slavio protiv Čilea sa 3:0 i tako tu selekciju ostavio bez plasmana na šampionat sveta.

Reprezentacija Brazila je kvalifikacije završila sa 41 bodom, deset manje je osvojio Urugvaj, Argentina je treća sa 28, dok Kolumbija ima 27. Petoplasirani Peru je osvojio 26 bodova.

Čile je takođe sakupio 26 bodova, Paragvaj 24, Ekvador četiri boda manje, Bolivija je kvalifikacije završila sa 14 bodova, a Venecuela sa 10.

Beta