PUNI SE KASA: Evo koliko će FSS zaraditi zbog plasmana Srbije na Mundijal!

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo drugi put od osamostaljenja zemlje, pošto je u ponedeljak savladala Gruziju i zauzela prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred Irske i Velsa.

Plasman na Mundijal obradovao je ljubitelje fudbala u Srbiji, a nema sumnje da će i čelnici Fudbalskog saveza Srbije biti oduševljeni kada na red dođe naplata bonusa.
 Zvaničnih informacija o tome koliko će svaka selekcija koja se plasira na Mundijal zaraditi novca još uvek nema ali su se inostrani mediji bavili ovim pitanjem prethodnih nedelja i došli do određenih podataka.
Za sada se sve bazira na nezvaničnim informacijama “izvora iz Ciriha” ali su i one dovoljne da se stekne uvid u to koliko će Fudbalski savez Srbije zaraditi na uspehu “Orlova”.

Procena je da će FIFA izdvojiti oko 700 miliona dolara na ime bonusa Savezima i osiguranja za fudbalere koji će uzeti učešće na planetarnoj smotri u Rusiji. Sam plasman na Mundijal trebalo bi da donese FSS-u 2.500.000 dolara, a učešće u grupnoj fazi, bez obzira na ostvarene rezultate, dodatnih 10.000.000 dolara. Saberite dve cifre i dolazimo do zarade od 12.500.000 dolara u startu, bez TV prava, sponzorskih ugovora i ostalih prihoda!

Nakon što se pojave i zvanične cifre, očekuje se da FSS da premijer igačima i stručnom štabu.