ORLOVI ODLETELI U RUSIJU: Prijović heroj, Srbija je na SVETSKOM PRVENSTVU!

Fudbaleri Srbije vratili su se na veliku scenu, posle osam godina plasirali su se na Svetsko prvenstvo.

„Orlovi“ su minimalnom pobedom nad Gruzijom u poslednjem kolu kvalifikacija osvojili Grupu D ispred Irske i Velsa i direktno se plasirali u Rusiju.

Izabranici Slavoljuba Muslina su namučili oko 40.000 navijača na „Rajku Mitiću“, ali su uspeli da izbore pobedu vrednu plasmana.

Junak dana bio je Aleksandar Prijović, koji je kao rezervista postigao prvi gol u dresu Srbije i odveo „Orlove“ na SP.

Naši fudbaleri su podlegli pritisku pa su odigrali loše prvo poluvreme, prepuni nervoze nisu uspeli konkretno da zaprete golu rivala, dok je Gruzija bila često opasna ispred našeg kaznenog, a morao je da reaguje i Stojković.

Razočarani navijači su iz zvižducima ispratili u svlačionicu, i to je izgleda bio „lek“. Na teren kao da se vratio novi tim „Orlova“, koji su dominirali od starta, konstantno pretili rivalu, ali gola nije bilo.

Redale su se šanse Gudelja, Mitrovića, Matića, čiji je šut zaustavljen na gol liniji, ali 15 minuta pre kraja led je konačno probijen.

Ivanović je pokrenuo akciju po desnoj strani, proigrao Mitrovića, koji šalje dijagonalu po zemlji na drugoj stativi, a Prijović uklizava i baca u trans saigrače i navijače.

Tako se Srbija posle osam godina vratila na svetsku scenu, opet ćemo igrati na Svetskom prvenstvu, i nadamo se ovaj put uživati u nastupu „Orlova“, u Rusiji.

Drugo mesto u Grupi D osvojila je Irska, minimalnom pobedom u Velsu, u okršaju sa direktnim rivalom, pa će u baraž.

B92