BOŠKO ĐUROVSKI: Obećali su mi da ću ostati da vodim Zvezdu!

Boško Đurovski je dobio ulogu “vatrogasca” kada je Miodrag Božović podneo ostavku u finišu prvenstva, ali nije uspeo da donese Zvezdi nijedan od dva trofeja koja su bila u igri.

Ipak, on je u razgovoru za Novosti legendarni igrač Crvene zvezde otkrio je da mu je proletos Zvezdan Terzić obećao da će ostati trener crveno-belih i u novo sezoni, a onda je tu reč pogazio.

– Miodrag Božović je otišao i zvali su me iz Zvezde na razgovor. Rekli su mi da bih bio prelazno rešenje, uz poruku – ako ostanemo mi, ostaćeš i ti – ispričao je Đurovski.

On je dodao da poziv svog bivšeg kluba nije mogao da odbije.

– Bila je to specifična situacija, tužno mi je bilo kako su prozivali Božovića, koji je dve godine bio stalno na prvom mestu, a onda odjednom “ništa nije znao”. Zvezda je moj život i prihvatio sam izazov. U prvenstvo smo odigrali nekoliko utakmica dobro, a u finalu Kupa protiv Partizana muški, hrabro, pošteno, otresito. Da je Mažić svirao penal koji je postojao, možda bih još bio trener Zvezde – rekao je Đurovski.

Ipak, nekadašnji as crveno-belih napominje da je očekivao da će ostati na “Marakani”.

– Ipak, očekivao sam da ostanem, pogotovo što je Zvezdan Terzić to rekao posle utakmice, ali ne znam šta se dogodilo. I neću o tome da pričam. Bez obzira na sve, Zvezda je moja i uvek ću biti tu – poručio je Boško Đurovski.