DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Pobeda protiv Olimpije pred duel sa Žalgirisom

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da ima sve igrače na raspolaganju za predstojeću utakmicu sa Olimpijom u Jadranskoj ligi i da je cilj u tom duelu pobeda, kako bi njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja dočekala početak takmičenja u Evroligi.

„Jedan od malih ciljeva koje smo postavili na početku je da startujemo sa 3:0 u regionalnoj ligi i onda da sa samopouzdanjem udjemo u Evroligu. Utakmica u Ljubljani ima specifičnu težinu. Biće nam to prvo gostovanje i to protiv Olimpije, koja je ‘pogodila’ sa izborom stranaca. Imaju kontinuitet u radu i sa te strane nećemo imati olakšan, niti lak posao u dvorani Tivoli“, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u nedelju od 17 časova u Ljubljani protiv Olimpije, utakmicu trećeg kola Jadranske lige. Beogradski klub ima obe pobede, a Olimpija pobedu i poraz.

„Ono što mi predstavlja zadovoljstvo je da su svi zdravi i spremni za ovu utakmicu, što znači da nam se vraća i kapiten Branko Lazić“, dodao je Alimpijević.

Kapiten crveno-belih rekao je da ekipa u svaku utakmicu ulazi ozbiljno i motivisano.

„Osim što želimo bodove, svaka utakmica na početku sezone za nas je prilika da napredujemo kao tim i da se uigravamo. Olimpija je ove sezone napravila dobru ekipu, stranci su pokazali da su pojačanja, ali želimo da sa tri pobede krenemo i u novu sezonu Evrolige“, naveo je Lazić.

Igrači Zvezde se posle utakmice vraćaju u Beograd, a u sredu putuju u Litvaniju, gde će u Kaunasu igrati protiv Žalgirisa u prvom kolu Evrolige.

Beta