LIGA ŠAMPIONA: Real skinuo prokletstvo, Kejn uništio APOEL, Liverpul ponovo razočarao!

Fudbaleri Real Madrida savladali su Borusiju Dortmund 3:1, u derbiju prvog dana drugog kola Lige šampiona.

„Kraljevski“ klub je sa dva gola Kristijana Ronalda prvi put slavio na „Vestfalenu“, u sedmom nastupu pred „Žutim zidom“.

U drugom meču grupe Totenhem je pregazio APOEL 3:0, uz het-trik Harija Kejna u Nikoziji, pa ova dva tima imaju po šest bodova uoči međusobnog duela.

U grupi E Sevilja je lako nadigrala Maribor 3:0, a i na ovom meču viđen je het-trik, Visam Ben Jeder je srušio slovenačkog šampiona na Ramon Sančes Pishuanu, nakon fenomenalnih akcija njegovih saigrača.

Andalužani su preuzeli prvo mestu u grupi jer su u drugom susretu Spartak i Liverpul remizirali 1:1 u Moskvi. Taj meč je trajao 98 minuta, a u nadoknadi vrmena Staridž i Salah su propustili sjajne šanse za preokret „redsa“. Marko Petković je sa klupe zarezerve posmatrao remi domaćina.

U Grupi F Mančester Siti se osamostalio na vrhu drugom pobedom. Mnogo teže nego što se očekivalo „građani“ su „slomili“ otmor Šahtjora. Prelomni trenutak se dogodio početkom drugog poluvremena kada je Kevin de Brujne postigao sjajan gol sa 20-ak metara.

U drugom meču grupe Napoli je očekivano savladao Fejenord sa 3:1, uz po gol i asistenciju Drisa Mertensa, a Holanđani su na 2:0 propustili penal za povratak u igru sredinom drugog poluvremena. Odličan u odbrani Napolija bio je Nikola Maksimović.

U grupi G Porto je neočekivano slavio u Monaku, i to sa ubedljivih 3:0. Vinsent Abubakar je dva puta matirao Benalja, dok je tačku u samoj završnici stavio Lajun.

Lider je Bešiktaš koji je u Istanbulu nadigrao Lajpcih 2:0, pogocima Babela i Taliske nakon sjajnih centaršuteve saigrača sa bočnih pozicija. Utakmica je kratko prekinuta na pola sata pre kraja jer su se ugasili reflekori. Ceo meč za Bešiktaš odigrao je Duško Tošić.

B92