NIKOLIĆ: Hvala najboljem evropskom treneru Željku Obradoviću!

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić izjavio je da je prijateljska utakmica protiv evropskog šampiona Fenerbahčea fantastična generalna proba uoči starta sezone za mladi tim crno-belih.

– Hvala najboljem evropskom treneru Željku Obradoviću što je doveo najbolju ekipu na utakmicu sa nama. Nije realno da im se suprotstavimo, ali bićemo na nivou sa ovim mladim igračima. Ovo je odlična provera, pravi test za našu ekipu koja ima prosek 22 godine. Sve su to mladi momci, a uz njih su dvojica iskusnih, Veličković i Čakarević – rekao je Nikolić na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

On je dodao da će crno-beli naredne sezone sigurno igrati sa oscilacijama i najavio mogućnost dovođenja centra „u hodu“.

– Igraćemo u dva takmičenja (ABA liga i Evrokup), pa će mladim igračima nedostajati treninzi, ali radićemo individualno. Svi će dobiti minutažu, da steknu što više iskustva za sledeću godinu. Svi su pod dugoročnim ugovorima, čak i stranci – poručio je Nikolić.

Partizan će protiv Fenerbahčea, u duelu dva evropskašampiona, zaigrati u novim dresovima američke kompanije „Under Armour“.

Prijateljska utakmica između Partizana i Fenerbahcea igra se u utorak od 18.45 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Tanjug