PREMIJER LIGA: Siti ubedljiv, Njukasl ponovo slavio

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na gostujućem terenu Votford sa 6:0, u utakmici petog kola Premijer lige i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.

Serhio Aguero postigao je tri gola, u 28, 31. i 81. minutu, a strelci su bili i Gabrijel Žesus u 37, Nikolas Otamendi u 63. i Rahim Sterling u 89. minutu iz jedanesterca.

Siti je i dalje bez poraza, a posle četvrte prvenstvene pobede zauzima prvo mesto na tabeli sa 13 bodova, tri više od gradskog rivala Junajteda, ali i utakmicom više. Votford je pretrpeo prvi poraz u prvenstvu i 10. je na tabeli sa osam bodova.

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu Stouk sa 2:1 i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Crno-beli su poveli u 19. minutu preko Kristijana Atsua, a izjednačio je Džerdan Šaćiri u 57. minutu. Pobedu domaćima doneo je Džamal Laseles u 68. minutu.

Njukasl je posle dva uzastopna poraza u prvenstvu vezao tri pobede i sa devet bodova zauzima četvrto mesto na tabeli. Stouk u poslednje tri utakmice nema pobedu i 13. je na tabeli sa pet bodova.

Liverpul je na Enfildu odigrao nerešeno 1:1 protiv Barnlija. „Crveni“ su imali 35 šuteva na gol, ali su uspeli da postignu samo jedan i to kada je Mohamed Salah izjednačio u 30. minutu. Tri minuta pre toga Barnli je poveo golom Skota Afrilda.

Ekipa Jirgena Klopa je u poslednje dve utakmice bez pobede i sedma je na tabeli sa osam bodova, a Barnli je šesti sa istim brojem bodova.

Hadersfild i Lester odigrali su nerešeno 1:1, a bez pobednika i golova završio se duel Vest Bromviča i Vest Hema.

Ranije danas Sautempton je kao gost pobedio Kristal Palas sa 1:0 i naneo mu peti poraz. Kristal Palas je prva ekipa u istoriji Premijer lige koja je počela šampionat sa pet uzastopnih poraza.

Beta