MAČVAN: Zaslužili smo ulazak u polufinale, protiv Rusa ćemo dati sve od sebe

Kapiten košarkaške reprezentacije Milan Mačvan rekao je večeras da je njegova ekipa zaslužila ulazak u polufinale Evropskog prvenstva i naveo da će dati sve od sebe u predstojećoj utakmici protiv Rusije.

„Sad vidite da je bila opravdana nervoza posle Madjara… Mislim da smo dominirali, izuzev tri-četiri uvodna minuta, mislim da smo 35-36 minuta odigrali jako kvalitetno, pogotovo u odbrani. Apsolutno smo zaslužili ulazak u polufinale“, rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Istanbulu u četvrfinalu pobedila selekciju Italije sa 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19).

Srbija će u polufinalu igrati protiv Rusije.

„Rusi su nas već jednom dobili u grupi, biće jako teška utakmica. Imamo jedan dan da se spremimo, 40 minuta nas deli od finala i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe. Nismo došli u polufinale da se predamo, mislim da ova ekipa može još više“, rekao je Mačvan.

Kapiten Srbije je naveo da je ponosan na svoju ekipu.

„Od polaska na prvenstvo niko od nas nije tražio izgovor, verovali smo da možemo da dodjemo prvo četvrfinala, pa onda i polufinala. Jako sam ponosan na igrače i na stručni štab. Odradili smo ovaj deo posla lavovski. Idemo protiv Rusije da se pobijemo za finale“, rekao je Mačvan.

Beta