ALEGRI: Osvajanje LŠ je san za koji morate da radite mnogo godina

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da osvajanje Lige šampiona za njegov tim nije cilj, već san.

„Poslednje tri godine su bile fantastične, dva puta smo bili u finalu Lige šampiona. Prvo finale je bilo poprilično neočekivano, dok smo u drugom gajili veliku nadu da možemo do trofeja. Nismo uspeli, ali i dalje na to gledamo kao na veliki uspeh jer ne mogu svi da igraju finale Lige šampiona“, rekao je Ančeloti, prenose italijanski mediji.

Juventus je u poslednje tri godine dva puta igrao finale najjačeg evropskog takmičenja i oba puta je poražen. Prvi put od Barselone, a drugi put od Real Madrida.

„Osvajanje Lige šampiona ne može da bude cilj, to je san. Da biste ostvarili taj san morate da radite mnogo godina i da razvijete odredjeni vid mentalnog pristupa“, rekao je Ančeloti.

Juventus će ove sezone igrati u Grupi D sa Barselonom, Olimpijakosom i Sportingom.

„Grupa je uravnotežena mnogo više nego što to izgleda. Pored Barselone, i Sporting i Olimpijakos su timovi sa dosta iskustva u Evropi. Neće biti lako osvojiti bodove, a mogu se izgubiti bilo gde“, rekao je Ančeloti.

Juventus u prvom kolu gostuje Barseloni. Taj meč se igra sutra od 20.45 na Nou Kampu.

Beta