PREMIJER LIGA: Strašni Kejn „pojeo“ Karamele, rutinska pobeda Arsenala, Čelsi bolji od Lestera!

Fudbaleri Totenhema ubedljivo su savladali Everton na gostovanju 3:0, u četvrtom kolu Premijer lige, uz dva pogotka Harija Kejna, koji je prebacio brojku od 100 golova za Spurse.

Kejnu su to prvi golovi ove sezone, a ukupno je dao 101 u dresu Totenhema.

Najbolji strelac Premijer lige lige u prošloj „post“ je prekinuo sjajnim golom u 28. minutu meča na Gudisonu. Kejnu je lopta prešla preko noge, pa je umesto centrašuta iskosa sa desne strane, lopta efektno završila iza leđa Pikforda.

Na 2:0 povisio je Danac Kristijan Eriksen u 42. posle odbitka u šesanestercu, da bi Kejn novim golom na startu drugog dela, u 46. minutu, povisio na 3:0.

To je prvi trijumf Spursa od uvodne pobede u sezoni protiv Njukasla, i ova je izvojevana na gostujućem terenu.

Na pobednički kolosek, posle dva poraza u nizu, vratio se i Arsenal, pobedom nad Bornmutom 3:0, na Emirejtsu. Tobdžijama je, očigledno, prijala reprezentativna pauza, pa su sjajno delovale na terenu, pre svega, u fazi odbrane sa Košćelnijem, Mustafijem i Monrealom kao defanzivnom trojkom.

Najzaslužniji za trijumf tima Arsena Vengera bio je Dani Velbek, koji je pored dva pogotka – u šestom i 50. minutu – bio i asistent Lakazetu u 27. minutu. To je drugi pogodak najskupljeg pojačanja Arsenala u istoriji u Premijer ligi.

Čelsi je upisao i treću pobedu u nizu, posle poraza na startu od Barnlija. Ekipa Antonija Kontea je slavila duelu poslednja dva šampiona Engleske u Lesteru 2:1. Vodeći pogodak za Plavce postigao je Alvaro Morata, kao i u prošlom meč protiv Evertona, posle asistencije Aspilikuete, za treći gol španskog napadača od dolaska u London. Na 2:0 povisio je Kante udarcem sa distance, a gol na dušu ide nespretnom Kasperu Šmajhelu.

Lisice su smanjile u 62. minutu iz penala, golom Vardija. Nad njim je i načinjen penal, kad je Kurtoa uklizao u svom petercu i srušio reprezentativca Engleske. Domaći su imali još nekoliko šansi za izbegnu poraz, ali je Kurtoa dobro reagovao.

Za Čelsi je debitovao Davide Zapakosta, za razliku od Danija Drinkvotera, koji je ceo meč presedeo na klupi, a na teren se posle duže pauze vratio i Eden Azar.

Poraz na svom terenu zabeležio je i Sautempton, za koji je srpski reprezentativac Dušan Tadić igrao od starta drugog poluvremena. Bolji od Svetaca bio je Votford, koji još uvek ne zna za poraz 2:0.
Golove za tim Marka Silve postigli su Dukare u 38. i Janmat u 66. minutu.

Prve golove i prvu pobedu u Premijer ligi Brajton je zabeležio protiv VBA, na svom terenu, 3:1. Galebovi su u potpunosti bili bolji od ekipe Tonija Pjulisa i slavili golovima Grosa u 45. i 48. i Hemeda u 63. minutu. Jedini pogodak za goste postigao je Morison u 78. na asistenciju Burka.

Sport Klub