KIRILENKO: Žalim što nikada nisam imao priliku da zaigram pred Grobarima!

Najbolji košarkaš Rusije u ovom veku je svojevremeno imao potpisan ugovor sa Partizanom, ali nije odigrao ni minut u crno-belom dresu.

– Tada sam potpisao za Partizan samo da bih mogao da odem u Jutu. Bio sam član CSKA iz Moskve, a igračima iz ruske lige je bilo zabranjeno da idu direktno u NBA. Ipak, žao mi je što nisam imao priliku da nastupim pred “grobarima”. Oni prave stvarno vrhunsku atmosferu. Mečevi Zvezde i Partizana poznati su svima koji prate košarku. To bi trebalo svako da doživi. Lepo je igrati pred takvim navijačima, rekao je Kirilenko za “Informer”.

Legendarni ruski košarkaš veruje da će se crno-beli vratiti na staze stare slave.

– Partizan je odličan klub i godinama je beležio vrhunske rezultate. Sada nije toliko jak, ali verujem da će se vratiti na staze stare slave, dodao je Kirilenko.

Kirilenko se osvrnuo i na drugi beogradski klub, Crvenu zvezdu.

– Crveno-beli su poslednjih sezona imali dobar tim sačinjen uglavnom od mladih domaćih igrača, što je dobro za srpsku košarku. I Zvezdini navijači prave odličnu atmosferu. Sećam se da je u plej-ofu Evrolige protiv CSKA bilo više od 20.000 ljudi u Areni, izjavio je legendarni košarkaš.

Andrej Kirilenko trenutno je predsednik Košarkaškog saveza Rusije, a u karijeri je nastupao za nekoliko NBA klubova.