ČOVIĆ: Sve će doći na svoje mesto, dovodimo još dva pojačanja!

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović kaže, da upkos tome što je otišao veliki broj košarkaša i skoro kompletan stručni štab, napravljen je dobar tim koji će ići na odbranu sva tri trofeja – prvaka Srbije, ABA lige i Kupa Radivoja Koraća.

– U više navrata govorio sam da su samo dva igrača neplanirano otišla, Kuzmić i Gudurić. Kod Gudurića se ne odbijaju onakvi uslovi obeštećenja, dok je Kuzmić izabrao veći ugovor i otišao u Real. Stručni štab je potpuno nov, došao je mlad trener Dušan Alimpijević, sa Topićem, napravljena je dobra i podmlađena ekipa sa velikom energijom – rekao je Čović gostujući na televiziji Pink.

On je najavio da će doći još dva pojačanja na poziciji plejmejkera i krilnog centra.

Čović je pozvao javnost za strpljenje istakavši da je za potrebno poverenje za velike rezultate.

– Sve će doći na svoje mesto, setite se u kojoj smo situaciji bili 2011. i 2012. godine. Ambicije su nam da budemo najbolji na Jadranu i u Srbiji, kao i da osvojimo Kup Radivoja Koraća, a u Evroligi šta god da uradimo veliki je uspeh. To što neki misle da moramo na Fajnal for i budemo šampioni Evrope, neka i dalje misle i botuju.

Prema njegovim rečima odlazak bivšeg trenera Dejana Radonjića, posle silnih uspeha, je prirodan proces i normalan u sportu.

– Menjaju se i uprave, igrači i treneri u sportu. Odlasci treba da budu korektni, ne sme da se zaboravi šta ste sve uspeli da uradite u klubu i šta je klub i uprava napravila od vas. Nikad niko ne sme da se digne iznad kluba, a to važi i za upravu kluba, trenere, za igrače, znači za kompletnu strukturu. Prosto, kada odete u neki drugi klub vratiće vam se sve ono loše što ste uradili.

Kako je naglasio akcija „Doniraj i dominiraj“ se nastavlja, kao i da klub svakog meseca objavljuje koliko je sredstava skupljeno.

Čović se osvrnuo i na predstojeće Evropsko prvenstvo, ocenivši da je reprezentacija Srbije veoma kvalitetna i bez igrača koji su zbog povreda otkazali nastup.

– To samo mi možemo da napravimo, sadašnji tim Aleksandra Đorđevića je izuzetno jak. Moramo da verujemo u njih, šta god da urade dobro je, verujem da će napraviti dobar rezultat – zaključio je Čović

Tanjug