PROBLEM ZA IRCA: Mekgregor suspendovan na dva meseca

Šampion mešovitih borilačkih veština MMA Irac Konor Mekgregor suspendovan je na dva meseca iz medicinskih razloga, posle poraza nokautom od američkog boksera Flojda Mejvedera, preneli su danas američki mediji.

Mejveder (40) je u nedelju u, kako su je svetski mediji nazvali, „borbi veka“, nokautirao Mekgregora u 10. rundi u Las Vegasu.

Amerikanac se iz penzije vratio za taj meč, a karijeru će završiti kao neporaženi bokser sa 50 pobeda. Mekgregor (29) je pružio dobar otpor, ali nije mogao da ugrozi Amerikanca.

Sportska komisija Nevade, koja je Mekgregoru izdala dozvolu za borbu sa Mejvederom, je iz medicinskih razloga suspendovala Irca na dva meseca, do 26. oktobra, što je uobičajena suspenzija za nokautiranog boksera. Mekgregoru je zabranjen svaki fizički kontakt vezano za sport do 11. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ:  POSLE JEDNE DECENIJE: Vojvodina šampion u odbojci!

Ta komisija će biti zadužena i za Mekgregorov lekarski pregled po završetku suspenzije, kako bi ustanovila da li je spreman da se vrati takmičenju u MMA ili boksu.

Takodje, komisija je pohvalila odluku sudije meča Roberta Birda, da prekine meč.

„Robert je obavio odličan posao. Mejveder je samo udarao, levom i desnom, bilo je pravo vreme da zaustavi borbu i mislim da više nismo mogli da tražimo od Roberta“, rekao je izvršni direktor Sportske komisije Nevade Bob Benet.

 Beta