NASTAVLjENA SRPSKA DOMINACIJA: Tomićević i Zorić prvaci sveta!

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Češkoj.

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju.

Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647, drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju osvojili su predstavnici Češke (3:10.853).

„Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde“, rekao je neposredno posle trke Zorić za zvanični internet sajt Kajakaškog saveza Srbije.

„Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto, i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Ssto se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali“, rekao je on.

Nebojša Grujić i Marko Novaković prethodno su osvojili bronzanu medalju za Srbiju u disciplini kajak dvosed na 200 metara.

Oni su u A finalu kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451.

Prvo mesto osvojili su reprezentativci Madjarske Balaž Birkaš i Mark Balaška (30.912), a manje od dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Sspanci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278).

Tanjug