MILOJEVIĆ: Neka svi igrači poskidaju dresove protiv Partizana!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da očekuje dobar fudbal u „večitom derbiju“ i istakao da svako ko da gol Partizanu ima dozvolu da skine dres.

Zvezda će u nedelju od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“ igrati „večiti derbi“ protiv gradskog rivala Partizana u sedmom kolu Super lige Srbije.

– Svi žive za ovakve utakmice. Partizan je takođe izašao u Evropu i mislim da će da bude dobra utakmica. Pripremamo se kao i za svaku do sada. Derbi za javnost ima značaj više. Atmosfera je dobra. Napravili smo rezultat u Ligi Evropa. Fudbal je takav da nema mnogo vremena da se razmišlja o tome. Igrači su svesni toga i fokusirani su samo na utakmicu s Partizanom – rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Strelci golova na utakmici u četvrtak protiv Krasnodara, u kojoj je Zvezda obezbedila plasman u Ligu Evropa, Nemanja Radonjić i Gelor Kanga dobili su žute kartone zbog skidanja dresova. Milojević je istakao da igračima to neće zabraniti i da svako ko da gol Partizanu može isto da učini.

– Nikad, neka svi poskidaju dresove protiv Parizana. Za neku drugu utakmicu da, ali sutra im je dozvoljeno – istakao je trener crveno-belih.
On nije mogao da kaže na koje igrače neće moći da računa u predstojećem susretu. Upitan je nastup Milana Rodića.

– Videćemo u kakvom su stanju igrači i da li imamo nekih problema, koliki je stepen povreda pojedinih. Rodić je ponovo nagažen na isto mesto na kom je imao prelom. Nije to bilo namerno. Dobro je da ništa nije loše. Pogoršano je, ali ćemo videti – poručio je Milojević.

Zvezda će imati na raspolaganju i najnovija pojačanja, Nenada Krstičića i Filipa Bainovića.

– Svi koji su registrovani su u konkurenciji. Nenad je iskusan igrač, adekvatan za nas. Ima međunarodno iskustvo. Fizički je spreman, možda ne 100 odsto, ali nemamo puno vremena, novi igrači moraju da budu što pre na raspolaganju – rekao je trener Zvezde.

Milojević je naveo da „baš i nema neki učinak“ protiv Partizana kao igrač u mlađim kategorijama, ali da ne vodi mnogo računa o statistici. On je istakao da „motivacije ne bi trebalo da manjka“.

Milojević je naveo da „baš i nema neki učinak“ protiv Partizana kao igrač u mlađim kategorijama, ali da ne vodi mnogo računa o statistici. On je istakao da „motivacije ne bi trebalo da manjka“.

– Igrači moraju da budu svesni da motivacija mora uvek da postoji jer je to veoma bitan detalj. Tu se igrači najviše razlikuju, koliko neko može da se motiviše – naveo je trener crveno-belih.

Milojević je dodao da zbog važnosti utakmice s Partizanom nema vremena da razmišlja o nečemu drugom, poput prelaznog roka, koji se približava kraju.

– Ne znam da li će neki igrač da ode, možda hoće, možda ne. Meni je bitno da pripremim ekipu, da budemo to što jesmo i fokusirani za narednu utakmicu. Videćemo, sledi pauza, sešćemo i videti šta je najbolje. Dok ne bude kraj prelaznog roka, sve je moguće – rekao je Milojević.

Prodaja ulaznica za „večiti“ derbi, po navodima iz kluba, „ide dobro“ i očekuje se da stadion „Rajko Mitić“ bude pun.

Beta