ĐUKIĆ: Euforija je na obe strane, videćemo ko je bolji u ovom prelepom trenutku!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da na večitom derbiju protiv Crvene zvezde očekuje evropski fudbal i pobedu svog tima.

„Mislim da ovaj 155. večiti derbi dolazi u lepom momentu po srpski fudbal, kada su se obe ekipe plasirale u Ligu Evrope. Ne može biti bolji momenat. Euforija je na obe strane, a videćemo ko je bolji u ovom prelepom trenutku. Siguran da ćemo videti jedan evropski spektakl, lepu igru“, rekao je Đukić.

Crno-beli gostovaće u nedelju Zvezdi u sedmom kolu Superlige Srbije.

„Nadam se da ćemo videti lep meč. Ušli smo u LE, očekujem evropski fudbal i evropsko ponašanje na tribinama, odnosno da fudbal bude u centru pažnje“, kazao je trener crno-belih.

Đukić je kazao da ekipa nije imala mnogo vremena za odmor posle utakmice sa Videotonom, ali da ne traži izgovore i da želi da pobedi „velikog rivala“.

„U derbijima nema prednosti, sve pada u vodu kada dođe derbi. Sve kreće od nule, nema favorita“.

On je ocenio da je Zvezda „igra odlično i da je u odličnoj formi“.

„Mi to poštujemo, ali i mi igramo odlično, mi smo Partizan. Presrećan sam mojom ekipom. Poštujemo ih, ali mi uvek idemo po protivnika, bez obzira što igramo kod njega kući. Želimo da se nametnemo, da vodimo igru i da ih napadnemo“, rekao je Đukić.

Upitan o stanju terena na stadionu „Rajko Mitić“, Đukić je naglasio da će njegova ekipa gledati da izbegne „lošu travu“.

„Vidi se da nije u najboljem stanju, ali na to ćemo se prilagoditi, igraćemo na Tavambu visokim loptama, tako da ćemo izbeći tu lošu travu“, rekao je on.

Povodom spekulacija od dolasku Zorana Tošića u Partizan, bivši defanzivac je rekao da bi bilo lepo da dođe, ali da će u narednom periodu „videti koliko je to realno“.

S druge strane, Đukić je istakao i da je Uroš Đurđević i dalje igrač Partizana i da on nema nikakvu informaciju da posle utakmice sa Zvezdom on napušta crno-bele.

On je dodao da će predstojeća pauza dobro doći njegovoj ekipi da se odmori i da će do kraja prelaznog roka tim pokušati da se pojača dovođenjem adekvatnih igrača.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igraće se u nedelju od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

Beta