TOTENHEM DOMINIRAO, PLAVCI DAVALI GOLOVE: Ljoris poklonio Čelsiju veliku pobedu, Alonso heroj! (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija savladali su Totenhem sa Vembliju sa 2:1.

Plavci su se tako na sjajan način iskupili svojim navijačima za poraz u prvom kolu od Barnlija. Sa druge strane Sparsi su nakon trijumfa nad Njukaslom upisali i prvi poraz.

Junak meča bio je sjajni Marko Alonso koji je sa dva gola doneo pobedu svom timu.

Totenhem je bio daleko bolji rival skoro tokom čitavog toka meča. Čelsi je samo u uvodnim minutima imao inicijativu i tada je Morata sa pet metara promašio izglednu šansu. U nastavku poluvremena Pevci su žestoko napadali, ali su gosti sa Stamford Bridža stigli do gola. Markos Alonso je sjajno izveo slobodnjak i doneo svom timu prednost. Usledio je još veći nalet Sparsa, samo Kejn je propustio tri sjajne šanse, ali nije imao sreće. Pokušao je i Dejvis, ali je Kurtoa bio sjajan na golu.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Totenhem je uspostavio još veću dominaciju. Skoro svaki napad Pevci su stizali do kornera, ali nikako nisu mogli do gola. Vilijan je imao izuzetnu priliku da povisi na 2:0, ali je stativa spasila domaćina. Ipak, Poketinov tim konačno stiže do pogodka u 82. minutu. Eriksen je izveo slobodnjak, a rezervista Bačuaji poslao glavom loptu u svoju mrežu. Hteli su Sparsi do sva tri boda, ali na kraju su ostali bez ijednog. Vanjama je izgubio loptu na sredini terena, da bi nakon toga junak Alonso šutirao i kroz ruke Ljorisa postigao drugi gol na utakmici. Bio je to veliki kiks golmana Totenhema, pa je slavlje navijača Čelsija moglo da počne. Do kraja utakmice Sparsi su imali loptu, ali nisu stvorili nijednu šansu, pa je Čelsi odneo važnu pobedu.

Posle dva odigrana kola oba londonska velikana imaju po tri osvojena boda. Totenhem u narednom kolu na Vembliju čeka Barnli, dok će Čelsi na Stamfrod Bridžu igrati protiv Evertona.

Ovo kolo sutra uveče zatvaraju Mančester Siti i Everton.