VOJVODINA MOLI UEFA: Pomozite nam, Mažić je privržen Partizanu!

 

Vojvodina je nastavila svoju borbu protiv Milorada Mažića.

Novosađani su odlučili da se obrate Evropskoj kući fudbala, a njihovo pismo prenosimo u celosti.

„Poštovani,

Obraćamo Vam se pismenim putem sa molbom da razmotrite naše navode i željom da nam pomognete da zaštitimo sportske interese FK Vojvodina iz Novog Sada.

Naš klub je dugogodišnji učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, gde smo postigli zavidne rezultate i uvek se trudili da idemo korak napred. Mišljenja smo da smo dobar reprezent fudbala iz Srbije. Naravno, uvek može bolje i mi ćemo se uvek truditi da naši rezultati idu uzlaznom putanjom. Napominjemo da smo oduševljeni organizacijom UEFA takmičenja i veliko nam je zadovoljstvo što smo deo tako velikog takmičenja kao što su kvalifikacije za Ligu Evrope.

Razlog našeg obraćanja jesu problemi na koje smo naišli u takmičenju u Super ligi Srbije i za koje nam je potrebna Vaša pomoć.

Problemi su u vezi sa radom Sudijske organizacije FS Srbije, odnosno radom našeg najboljeg sudije Milorada Mažića iz Vrbasa.

Svesni smo činjenice da je Mažić naš najbolji sudija i da na utakmicama pod okriljem FIFA i UEFA postiže izvanredne rezultate, te da je najbolji reprezent srpskog fudbala u svetu. Cela Srbija, pa i mi u FK Vojvodina, divimo se njegovim izvanrednim suđenjima i želimo mu da napreduje, te da još dugo u najboljem svetlu reprezentuje naš fudbal i Srbiju.

Međutim, moramo da napomenemo da Milorad Mažić nema isti kriterijum u prvenstvu u Srbiji i utakmicama koje sudi u inostranstvu.

Milorad Mažić je previše privržen FK Partizan iz Beograda i na svim utakmicama im svojim odlukama pomaže kako bi ostvarili povoljan rezultat. Ovde govorimo samo o utakmicama koje je sudio fudbalskom klubu Vojvodina protiv FK Partizan.

Od naše poslednje četiri utakmice protiv FK Partizan, tri utakmice sudio je upravo Mažić.

Na sve tri utakmice, pobednik je bio FK Partizan i to zahvaljući grubim greškama sudije, koje su na kraju i uticale na konačan rezultat utakmice.

Na prvoj utakmici, nije dosudio očigledan kazneni udarac za naš tim. Na drugoj utakmici u okviru Kup takmičenja, propustio je da dosudi prekršaj igrača FK Partizan nad našim igračem, posle čega je taj isti igrač postigao pobedonosni pogodak i utakmica je završena rezultatom 1:0.

Već tada smo shvatili da je sudija Milorad Mažić sudio u korist FK Partizan i na jedan nekorektan i krajnje nesportski način pomogao FK Partizan da igra finale Kupa Srbije i na kraju osvoji titulu prvaka Srbije.

Na kraju smo, u petom kolu Super lige Srbije u Novom Sadu, dana 13. 8. 2017. godine, poniženi i razočarani u ponašenje i suđenje glavnog sudije Milorada Mažića. Opet je na sve načine pomagao FK Partizan da pobedi, što se na kraju i desilo. Partizan je pobedio rezulatom 1:0, pogotkom koji je postignut na ispravan način.

Međutim, sporno je to što na sve tri utakmice sudija Mažić nije imao isti kriterijum, što je na sve moguće način pomagao FK Partizan i svojim odlukama im uveliko pomogao. To je nešto što su svi uvideli, a posebno su osetili naši fudbaleri na terenu, koji nisu imali mogućnost da se ravnopravno suprotstave favorizovanom protivniku.

Sigurni smo da, kada bi naši fudbaleri imali takav kriterijum na svojoj strani, i mi bismo se mogli boriti za titulu prvaka u Super ligi Srbije, kao i za finale Kupa Srbije. Sve bi bilo drugačije, ali ovako, mi smo uskraćeni za pravo da se ravnopravno borimo sa FK Partizan.

Naravno da smo se obraćali FS Srbije i sudijskoj organizaciji, ali pošto od njih nismo dobili nikakav odgovor, obraćamo se Vama, sa željom da Vi opomenete Milorada Mažića i ukažete na njegovo suđenje i pomoć FK Partizan.

Ako Milorad Mažić uloži sebe i sudi utakmice u Srbiji kao što sudi one u organizaciji UEFA i FIFA, svi u Srbiji imali bismo veliku korist, a naš fudbal bi bio mnogo bogatiji i uspešniji.

Naša želja nije da se kazni Milorad Mažić, već da mu se ukaže na greške koje je napravio i da se te greške isprave, a sve u interesu da nam fudbal bude bolji, da mlade sudije od Milorada Mažića mogu da nauče i da se edukuju u pravom smeru kako bi i oni bili uspešni.

Nadamo se da će naša molba biti razmotrena i da ćete, za dobrobit fudbala u Srbiji, pronaći rešenje i pomoći FK Vojvodina da se izbori sa nepravdom – navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Dušan Mijić.