SPEKTAKL NA KAMP NOU: Moćni Real jači od Barselone i sudija! (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu na Kamp Nou sa 3:1 u prvom meču Super kupa Španije.

Prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Barsa je očekivano imala veći posed, ali su oba tima bila poprilično bezopasna.

Ipak, sve se promenilo u nastavku utakmice, pa su navijači mogli da uživaju u spektaklu.

Real je do vođstva stigao u 50. minutu posle autogola Pikea. Mogli su Madriđani samo pet minuta kasnije i do drugog gola, ali je udarac Karvahala sjajno izblokirao Đordi Alba. Ronaldo je ušao u igru u 58. minutu umesto Karima Benzeme. Barselona je igrala ofanzivnije, ali se činilo da je Real bio opasniji. Portugalac je pokušao atraktivno, ali pored gola. U 76. minutu Suarez simulira na sebi svojstven način, a sudija pokazuje na belu tačku. Mesi je bio precizan, pa je Barsa izjednačila. Imali su Katalonci više od igre posle tog gola, ali se sve veoma brzo promenilo. Ronaldo prelepim pogodkom u 80. minutu donosi novu prednost Realu. Portugalac je zbog skidanja dresa zaradio žuti karton. Samo dva minuta kasnije ponovo je glavni sudija u centru pažnje. Ronaldo je pao posle kontakta sa Umtitijem, a Bengočea mu pokazuje drugi žuti karton zbog simuliranja, pa Portugalac posle samo 24 minuta izlazi sa terena.

Pokušala je Barsa svim silama da stigne do izjednačenja, ali je umesto toga primila još jedan gol. Real je otvorio sjajnu kontru koju je neverovatnom golčinom završio rezervista Asensio. Madriđani su tako stigli do zaslužene pobede od 3:1 i velike prednosti pred revanš koji je na programu za tri dana na Santijago Bernabeu.