PONOS SRBIJE: Delfini srušili Grčku i osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srbiju su do pobede predvodili Duško Pijetlović i Sava Randjelović sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Viktor Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

U selekciji Grčke istakao se Janis Funtulis sa tri gola, dok je Angelos Vlahopulos postigao tri.

U finalu se večeras od 20.30 sastaju Madjarska i Hrvatska.

Srbija je odlično počela utakmicu, golovima Mandića, Randjelovića i Pijetlovića došla je do tri gola prednosti, da bi Grci posle tajm-auta pogocima Funtulisa prišli na gol zaostatka.

Ekipa Dejana Savića veoma brzo je vratila tri gola prednosti, precizni su bili Pijetlović i Ubović, ali je u finišu četvrtine Vlahopulos uspeo da smanji zaostatak.

Druga četvrtina donela je veću borbu u bazenu i čvršće odbrane na obe strane, u kojoj se selekcija Srbije opet bolje snašla.

Aleksić i Ćuk doveli su Srbiju do četiri gola prednosti, da bi Grci u finišu preko Geniduniasa ponovo smanjili zaostatak.

Grčka je u trećoj četvrtini i pored dobrog početka Srbije, odnosno gola Rašovića, uspela da uspostavi ravnotežu i dodje na dva gola zaostatka, a imala je i priliku da još više smanji zaostatak, ali je Srbija uspela da se odbrani.

Randjelović je sedam sekundi pre kraja tog perioda igre iskoristio dobro dodavanje Ćuka i sa dva metra odveo Srbiju na tri gola prednosti 10:7.

Gotovo sve nedoumice oko pobednika utakmice za treće mesto rešio je Prlainović pogotkom na samom početku poslednje deonice, kada je pogodio u situaciji s igračem više 11:7.

Ekipa Dejana Savića bez većih problema sačuvala je stečenu prednost i došla do bronzane medalje, prve od 2003. i šampionata u Barseloni.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Beta