POZNATI AMERIKANAC: Novak će biti konkurentan kada se vrati, ali…

Nekada četvrti teniser sveta Pet Keš smatra da će Novak Đoković imati uspešan povratak od povrede, ali ne toliko kao što što je imao Rodžer Federer.

Đoković je zbog povrede lakta, zbog koje je prema sopstvenom priznanju imao problema godinu i po dana, završio sezonu i vratiće se na teren početkom 2018. godine.

– Svi znamo koliko je snažan i kakav je atleta Novak, želimo svi opet da ga vidimo. Potrebno je vreme da se oporavi, godinu dana ili više, za takve povrede nema leka. Doktor mu je naredio da odmori posle neverovatnih godina, za razliku od ove kada je bio slab – rekao je Keš za „BBC“.

Keš, pobednik Vimbldona 1987. godine, misli da je Novak izgubio neke svoje najjače vrline.

– Potrebno je vreme da vrati svoj intezitet. Ne verujem da će biti Federer koji je osvajao gren slemove odmah po povratku od povrede, ali će opet igrati na visokom nivou. Đokovićev stil je sličan kao kod ostalih tenisera na turu, samo što je spremniji, fleksibilniji i mentalno snažniji. Verovatno je izgubio dva od tri svoja vrhunska kvaliteta, ali verujem da će biti spreman i konkurentan kada se vrati – zaključio je Keš.

Tanjug