POBEDA CRVENE ZVEZDE: Zvezdina trojka Radničkom pred Spartu

Trener crveno-belih Vladan Milojević promešao je karte u odnosu na duel protiv Irtiša u Ligi Evrope, pa su u sastavu Frimpong, Pešić i Adžić umesto LeTaleka, Boaćija i Rikardinja.

Već u trećem minutu Zvezda je imala veliku šansu za gol, ali je Pešić bio neprecizan. Napadala je Zvezda od starta, ali i gosti su igrali veoma dobro i zapretili su u nekoliko navrata.

U 28. minutu ponovo se Pešić našao u velikoj prilici posle centaršuta sa desne strane, ali je ponovo iz odlične situacije šutirao preko gola.

U samom finišu utakmice Zvezda je ipak povela, a golu Pešića prethodila je stativa Kange u 38. minutu.

Dva minuta kasnije Adžić se odlično snašao na levoj strani, izbacio je golmana i poslao loptu u sredinu gde Pešić nije imao težak posao.

 

Nastavila je Zvezda sa pritiskom i u nastavku, ali nije uspevala da probije odbranu gostiju. Ipak, u 56. minutu Radnički je praktično poklonio gol pošto je Tomić u pokušaju da golmanu vrati loptu dodao do Srnića koji je lako pogodio za 2:0.

Pobednik je praktično bio odlučen posle Zvezdinog drugog gola, pa se u poslednjih 20-ak minuta igralo mmnogo opuštenije.

Imali su crveno-beli preko Boaćija i Kange još nekoliko veoma dobrih prilika, do gola je mogao i Radnički, a konačan rezultat tri minuta pre kraja postavio je Srnić svojim drugim golom.

Posle dodavanja Milijaša iskosa sa leve strane Srniće je šutirao, a samo je bila dilema da li je Boaći dirao loptu jer je bio u ofsajdu. Gol je pripisan ipak Srniću.

Sport Klub