DELFINI ODRŽALI NOVI ČAS VATERPOLA: Strašna Srbija raznela Grčku za prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale!

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku sa 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2) u poslednjem meču grupe C Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

Delfini su tako još jednom pokazali da su u ovom trenutku daleko najbolja ekipa na svetu.

Ovo je bio najvažniji trijumf na ovom SP za momke Dejana Savića pošto je ovaj meč odlućivao o tome ko će sa prvog mesta direktno u četvrtfinale.

Grci su igrali veoma dobro u prvom poluvremenu, parirali su nam na obe strane terena, pa naš tim nije uspeo da stekne osetniju prednost.

Na odmor se otišlo vođstvom Srbije od 5:4.

Ipak, sve je rešeno u trećoj četvrtini. Naši zlatni momci su ubacili u veću brzinu i jednostavno pregazili Grke. Srbija je u trećem periodu postigla tri gola, a nije primila nijedan.

Poslednja četvrtina bila je klasično odrađivanje posla. Delfini su i nju rešili u svoju korist, pa su na kraju slavili sa ubedljivih 11:6.

Najefikasniji u Srbiji bio je kapiten Filip Filipović sa tri postignuta gola, Mandić je dao dva, a po jedan Andrija Prlainović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Sava Ranđelović i Milan Aleksić.

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi, te je obezbedila direktan plasman u četvrtfinale.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!