BOGDANOVIĆ: Konačno mi se ostvario san!

bogdan-bogdanovic-serbia-srbija

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da mu se ispunio san odlaskom u NBA ligu i dodao da je svestan da u Americi kreće sve iz početka.

„Konačno mi se san ostvario i izuzetno sam zadovoljan i ugovorom i načinom na koji su me predstavili i ekipi i trenerima“, rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu na okupljanju reprezentacije u četvrtak.

Bogdanović je nedavno potpisao ugovor sa Sakramentom, a otkrio je i detalje ugovora.

„Ugovor je zvanično 27 miliona dolara, ne znam odakle druge informacije. Nisam vodio statistiku da li sam najplaćeniji. Ali, znaju i oni tamo da ja nisam baš pravi ‘ruki’ od 18-19 godina bez iskustva. Smatram da imam ogromno iskustvo koje može tamo mnogo da mi pomogne“, rekao je dosadašnji košarkaš Fenerbahčea.

Bivši košarkaš Partizana je rekao da su mu generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac i funkcioner kluba Predrag Stojaković mnogo pomogli pre potpisivanja ugovora.

„Peđa mi je rekao jednu bitnu stvar, a to je da je tamo sve novo, da se kreće sve iz početka. Oni ne prate uopšte evropsku košarku i Evroligu. Donekle sam to i znao, ali mi je on rekao da neću biti toliko cenjen i da moram da se nametnem. To je bukvalno nova košarkaška karijera. Koliko god da si gradio ime bilo gde u svetu, u Americi to ne znači ništa. Krećeš sve iz početka“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je prošle sezone sa Fenerbahčeom osvojio Evroligu, titulu Turske i nacionalni kup.

„Bila je jako naporna sezona, iako sam imao mesec i po-dva pauze zbog povrede, ali bilo je izuzetno naporno. Uspeo sam da odem na more i da radim oporavak, otišao u Ameriku i vratio se na vreme, sada sam spreman“, rekao je Bogdanović.

Beta