ZATO GA DELIJE OBOŽAVAJU: Dženkins u Rusiji priča samo o Zvezdi!

Novi košarkaš Himkija Čarls Dženkins rekao je da mu je vreme provedeno u Crvenoj zvezdi mnogo pomoglo da postane bolji igrač.

Amerikanac je ovog leta napustio Zvezdu posle tri sezone iz dva mandata zbog poziva ambicioznog i bogatog kluba iz Podmoskovlja.

„Mnogo mi je značilo što sam igrao za Crvenu zvezdu. Bio sam tamo tri sezone i mnogi su mi pomogli da postanem bolji igrač“, rekao je Dženkins za sajt ruskog kluba.

On je poručio da ga bivši saigrač Džeremi Pargo nagovorio da se iz SAD preseli u Evropu, gde je prvo prihvatio ponudu Crvene zvezde, a potom i milanskog Armanija pre povratka u Beograd.

„Moje NBA iskustvo je bilo veoma kratko, u prvoj godini sam igrao, a u narednoj nisam. Zvezda mi je pomogla da se brzo adaptiram na Evropu“, dodao je on.

Prema njegovim rečima odluku da potpiše za Himki doneo je jer ruski klub ima visoke ciljeve u Evroligi, kao i zbog rada sa trenerom Jorgosom Barcokasom.

„Veliki sam prijatelj sa Robijem Hamelom, koji je prošle sezone igrao u Himkiju i rekao mi je puno lepih stvari o klubu“, zaključio je Dženkins.

Dženkins je sa crveno-beli za tri sezone osvojio ukupno sedam trofeja, među kojima po dve titule ABA lige i Superlige, uz tri Kupa Radivoja Koraća.

Tanjug