TEŠKE PROZIVKE: Predsednik Karpoša žestoko opleo po Čoviću i rukovodstvu ABA lige!

Predsednik Karpoš Sokola Ognjen Dedić uputio je žestoke reči Nebojši Čoviću i rukovodstvu ABA lige.

Ovakvu reakciju izazvao je poziv ABA lige Karpošu da učestvuje u drugoj ligi naredne sezone, iako je u proteklom prvenstvu osvojio desetu poziciju i tako obezbedio opstanak u društvu najboljih.

– Oni koji vode ABA ligu misle da su našle ovcu za šišanje od koje su uzeli 150 hiljada evra, koliko smo platili vajld-kard. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Direktor Krešimir Novosel je poltron koji ne može da napravi ništa bez konsultacija sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića, preneo je Dedićeve reči Makedonski sport.

PROČITAJTE JOŠ:  ZVEZDA OSLABLjENA U NAJVAŽNIJIM UTAKMICAMA: Dangubić ne igra do kraja sezone!

U nastavku Dedić govori o sudijskim greškama na štetu njegovog tima.

– Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, sa tim mečevima sigurno bi igrali u plej-ofu. Po kvalitetu na poslednja dva mesta trebali su da budu FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala da bude Krka. Zbog slabog interesovanja za ABA u Sloveniji Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju u ligi kako ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?

Karpoš će naredne sezone igrati u FIBA Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:  UGLEDALE SE NA MUŠKARCE: Košarkašice Partizana pobedile Zvezdu i osvojile Kup Srbije!

– Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Naš igrački i organizacioni kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njhovih laži, završio je Dedić.