SKANDALOZAN TEKST AMERIKANACA: Novak je gubitnik, klovn, dijetalni guru, kralj bolovanja….

Američki list Njujork Tajms je objavio kolumnu Brajana Filipsa u kojoj novinar veoma uvredljivim rečima opisuje ponašanje i igre Novaka Đokovića u poslednjih godinu dana.

Filips je pisao o svemu, o padu Đokovića sa prve pozicije na ATP listi, ali i dešavanjima na privatnom planu, odnosima sa medijima….

“Đokovića pratim više od 10 godina, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuto i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Ðokovića. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralista, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala…”, počinje tekst Filips za prestižni list.

Filips ni u nastavku kolumne nije previše štedeo srpskog asa.

“Nema ga nigde, uvek je čudna žrtva zbog nečega. Istovremeno je uvek tu, kao kralj bolovanju. Bio je dominantan, redom pobeđivao protivnike, osvojio sva četiri gren slema zaredom, ali posle toga je sve krenulo loše, baš od poraza od Kverija na Vimbldonu. Izgubio je prvo mesto, ispao na startu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Rolan Garosa…Izgledao je kao “lud”, sada je svojoj nervozi dodao vrstu divljeg pogleda, kao da je neispavan”, tvrdi američki novinar.

PROČITAJTE JOŠ:  NOVAK OSTAO BEZ SNAGE: Tim posle preokreta drugi put u nizu savladao Đokovića!

On navodi da je Ðoković oduvek pazio da bude dobar momak, ali kada se rastao sa stručnim štabom, to je urađeno uz “međusoban dogovor”, činičan je bio Filips.

“U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Đokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno”.

Dotakao se i Đokovićevog braka sa surpugom Jelenom.

“Tabloidi furiozno spekulišu o stanju njegovog braka, prave se razne teorije. Mekinro je podigao prašinu kada je uporedio Ðokovića i Vudsa, ali Novakov je pad pažljiv i nejasan. Njegov brak, ako je problem, mene se ne tiče, što ne znači da mi nije fascinantno”.

Tu se Filips nije zaustavio, pa je spomenuo i kako je Novak željan divljenja.

PROČITAJTE JOŠ:  NOVAK POTVRDIO SJAJNU VEST: Vajda ostaje uz Đokovića do kraja Rolan Garosa!

– Pitam se kako ovo izgleda za njega. Za igrača namazanog kao što je Đoković, željnog divljenja, mora da je mučno naći se u centru bezličnog skandala. Drugi igrači pišu memoare, Đoković je objavio knjigu o isgrani i životnom stilu. On je neko ko želi manje da zna, nego da bude u pravu. Mora biti ispred kamera, ali želi da ga uhvate iz određenog ugla, u određenom svetlu.

Kolumnu je završio sledećim rečima.

– Dakle, možda ovaj svet kontrolisanog eufemizma, ovaj polujavni-poluprivatni, može da mi pomogne da shvatim njegov karakter na kraju. U svakom slučaju, to je svet koji je sam napravio