KOVAČEVIĆ: Naš cilj je Liga šampiona, ne idemo u rat protiv Partizana!

Savetnik predsednika Olimpijakosa Darko Kovačević očekuje da fudbal bude u prvom planu u potencijalnim duelima sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Žrebom u Nionu je odlučeno da se Olimpijakos i Partizan sastanu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ako srpski klub prethodno prodje Budućnost.

„Nema potrebe za incidentima, mi samo igramo fudbal, ne idemo u rat. Očekujem dobru atmosferu u duelima dva kluba“, rekao je Kovačević agenciji Beta.

Kovačević, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Olimpijakosa, rekao je da očekuje težak duel sa Partizanom.

„Olimpijakosu je u interesu da se plasira u Ligu šampiona i favorit je protiv Partizana, ali to je samo na papiru jer u današnjem fudbalu nema lakih protivnika. Jednostavno, moj interes i interes svih u Olimpijakosu je da prođemo dalje“, rekao je Kovačević.

On je naveo da je Olimpijakos napravio dobru ekipu, a posebno je izdvojio Jagoša Vukovića, Emanuela Emenikea i Vadisa Ođiđa-Ofoea.

„Napravili smo dobru ekipu, imamo dobrog trenera, ali neće biti lako i ne smemo da se opuštamo“, istakao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i dodao da očekuje još pojačanja u predstojećem periodu.

Po njegovim rečima, gostovanje u Beogradu neće biti nimalo lako.

„Znamo kako je igrati u Beogradu, veoma je teško protiv Crvene zvezde i Partizana. Treba da budemo koncentrisani i pokažemo kvalitet, a nadam se da već u prvoj utakmici možemo do povoljnog rezultata“, rekao je Kovačević.

Partizan prvo čeka revanš sa ekipom Budućnosti u drugom kolu kvalifikacija. Prva utakmica završena je pobedom crno-belih sa 2:0, a revanš je u četvrtak.

Ako prođe, Partizan će u prvoj utakmici biti domaćin Olimpijakosu 25. ili 26. jula, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Atini.

Beta