GOLMAN BUDUĆNOSTI PECNU CRNO-BELE: Da nije bilo penala, Partizan nam ne bi ni dao gol!

Golman reprezentacije Crne Gore i Budućnosti iz Podgorice Milan Mijatović dao je zanimljivu izjavu podgoričkoj ‘Pobjedi’ uoči revanša sa Partizanom.

On je poručio da Partizan ne bi postigao nijedan gol da nije bilo jedanaesterca u 53. minutu, kao i da četiri dana kasnije i dalje žali zbog šuta Uroša Đurđevića koji je imao na ruci.

– Partizan bi nam teško dao gol da nije bilo tog penala. Od vođstva oni su zaigrali bolje, stvorili još nekoliko prilika, dali drugi gol… Ipak, u revanšu igramo na svom stadionu, imaćemo podršku navijača koji nam mnogo znače. Nismo se predali, to je sigurno – poručio je Mijatović u razgovoru za crnogorski portal.

– Ostaje žal zbog penala, pogotovo što sam bio na lopti, dodirnuo je prstima, imao je praktično. Ali, ona je udarila u stativu i kontra felšom prešla iza gol crte. Šteta. Odbranio sam nekoliko šuteva Partizana, s tim što sve to pada u vodu kada nismo ispunili cilj u Beogradu – istakao je Mijatović.

Partizan ima prednost od 2:0, ali Mijatović podseća da je i belgijski Genk prošle sezone savladan sa 2:0 u Podgorici. Zato se nada da će baš šampion Crne Gore na megdan Olimpijakosu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Svaki profesionalni fudbaler mašta o tome da igra utakmice kao što su te protiv Olimpijakosa. To je veliki klub, dežurni prvak Grčke, redovno igra Ligu šampiona. Mogućnost da nam oni budu sledeći rival daje nam dodatni motiv da izvučemo maksimum protiv Partizana. Imao sam priliku da igram na stadionu Olimpijakosa sa našom reprezentacijom. Nadam se da ću imati tu šansu i u dresu Budućnosti – poručio je Milan Mijatović za kraj.