TUGA: Mladom fudbaleru Ajaksa trajno oštećen mozak

Fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri pretrpeo je ozbiljno i trajno oštećenje mozga, nakon što je u subotu kolabirao na terenu tokom prijateljske utakmice sa Verderom

Nuri je iznenada pao na teren sredinom drugog poluvremena prijateljske utakmice sa Verederom, u subotu, pošto je osetio probleme sa srcem.

On je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Austriji, a lekari su tada saopštili da je 20-godišnji vezni igrač u stabilnom stanju.

Rezultati testova obavljeni u ponedeljak pokazali su da njegovo srce normalno radi, ali su novi testovi pokazali oštećenja na mozgu.

„Prema dijagnozi, njegov mozak ne funkcioniše. Sve se to verovatno dogodilo zbog nedostatka kiseonika i šanse za oporavak su nikakve“, rekao je generalni direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Bivši holandski golman Van der Sar rekao je da to najgora vest i da se svi saosećaju sa Nurijevom porodicom i prijateljima.

„Strašno je. Ovo je veoma teško i za Ajaks. Bilo je mnogo neizvesnosti, ali znali smo da moramo da razmotrimo i ovakav scenario. Abdelhak je veliki talenat, ali nažalost nikada nećemo saznati koliko bi daleko stigao da se ovo nije dogodilo“, naveo je Van der Sar.

Nuri će uskoro biti prebačen u Amsterdam. Odigrao je 15 utakmica za Ajaks u sezoni 2016/2017 i postigao je jedan gol.

Beta