TRENER BUDUĆNOSTI: Partizanova iscrpljenost može da bude naša prednost!

Trener fudbalskog kluba Budućnost Dragan Kažić rekao je danas da njegovi igrači nisu opterećeni i da nemaju šta da izgube u duelu s Partizanom.

„Mislim da će predstojeći dueli psihološki biti teži za Partizan. Neki od igrača crno-belih nisu imali odmor i tu vidim našu šansu. Nismo opterećeni prolazom, nemamo šta da izgubimo i Partizanu prepuštamo ulogu favorita“, rekao je Kažić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Budućnost će se sastati sa Partizanom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Motivisani smo i spremni da damo sve od sebe i siguran sam da će igrači maksimalno da se bore za dres koji nose“, istakao je trener crnogorskog kluba.

Kažić je naveo da je Partizan svakako kvalitetniji tim od Budućnosti.

„Mislim da je Partizan sjajna ekipa koja ima niz od 38 utakmica bez poraza, osvojenu duplu krunu i nije bilo velikih promena u sastavu. Imaju bolji timski i individualni kvalitet od nas“, kazao je Kažić.

Po njegovim rečima, Budućnost svoju šansu vidi u revanšu, pred svojom publikom.

„Obe ekipe još nisu u dobroj formi jer je pripremni period u toku. Nama nedostaje više od pola igrača iz prošle sezone i ovo je idealna prilika da vidimo gde smo“, naveo je on.

Upitan da li se od igrača Partizana više plaši Uroša Djurdjevića ili Leonarda, Kažić je kroz osmeh odgovorio: „Nikoga se ne plašim“.

On je, kada je preuzeo ekipu, najavio da će Budućnost igrati visok presing, ali je naveo da to neće biti slučaj protiv Partizana.

„Istina je da sam to rekao, ali nećemo igrati tako protiv Partizana jer je otišlo mnogo igrača“, rekao je Kažić i dodao da je još jedna mana njegovog kluba u odnosu na protivnika to što u crnogorskom prvenstvu nema jake utakmice.

On je naveo da sve ekipe iz bivše Jugoslavije posebno motivisane protiv Crvene zvezde i Partizana i da imaju dodatni motiv.

„Rivalstvo u staroj Jugoslaviji je bilo veliko i bilo je bitno da se pobede Crvena zvezda i Partizan. Iako je tada fudbal bio mnogo bolji, mislim da će atmosfera biti sjajna i da će da pobedi fudbal“, rekao je Kažić.

Kažić je ocenio da velika vrućina u Beogradu može više da odgovara fudbalerima Budućnosti jer su igrači tog kluba „navikli na tropske temperature“.

Prva utakmica izmedju Partizana i Budućnosti igraće se u utorak od 20.45 u Beogradu.

Beta