SRPSKA ZVER PONOVO SEJE STRAH: Đoković samleo Gulbisa za plasman u osminu finala Vimbldona!

Novak Đoković je u osmini finala Vimbldona.

Najbolji srpski teniser je u trećem kolu savladao Ernestsa Gulbisa sa 3:0 (6:4, 6:1, 7:6) posle 136 minuta igre.

Ovo je bio njihov osmi međusobni meč i sedma Novakova pobeda.

Đoković je odigrao još jedan dobar meč u nizu. Relativno bez većih problema je slomio otpor uvek neugodnog Gulbisa. Ono što je najbitnije, Novakov ritern je sve bolji, a iz ključnih poena Đoković uglavnom izlazi kao pobednik, što nije uspevao u prethodnim mesecima.

U osmini finala Novak će igrati protiv Adrijana Manarina koji je u francuskom okršaju napravio iznenađenje izbacivši Gaela Monfisa posle pet odigranih setova.

TOK MEČA:

Gulbis je bolje započeo meč, pošto je prvi stigao do brejka i poveo sa 2:1. Letonac je čuvao prednost sve do osmog gema, kada Novak pravi ribrejk i poravnava na 4:4. U naredna dva gema Đoković igra sjajno, gubi samo tri poena i stiže do osvajanja seta rezultatom 6:4.

U drugom setu drame nije bilo. Novak je dominirao od prvog do poslednjeg poena. Srpski teniser je u ovom delu igre napravio dva brejka, pa je posle samo 28 minuta osvojio drugi set sa 6:1.

Najviše ne izvesnosti bilo je u trećem setu. Za razliku od prethodnih, u ovom nije bilo brejkova, Novak i Gulbis propustili su po jednu brejk šansu. Kako biva u tim situacijama, pobednik se odlučivao u taj-brejku. U 13. gemu Đoković je odigrao nemilosrdno, sjajno je reternirao, pa je ubrzo poveo sa 6:1. Prvu meč loptu nije iskoristio, ali zato jeste drugu za plasman u osminu finala i meč sa Manarinom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!