PREDSTAVLjEN JOVIČIĆ: Došao sam u jedan od najvećih klubova u Evropi!

FK Crvena zvezda je u subotu, 8. jula, dobila još jedno pojačanje. Radi se o fudbaleru čije ime se često pominjalo u medijima.

Branka Jovičića je sportski direktor kluba Mitar Mrkela predstavio pred novinarima. Dobili smo još jedno pojačanje. Reč je o Branku Jovičiću koji je u Srbiji igrao za Borac iz Čačka, a dolazi nam iz ruskog Amkara. Rođen je 1993. godine, igra na poziciji zadnjeg veznog. Naše mišljenje je da nam takav profil igrača treba i da ćemo dobiti na brzini i agresivnosti i da će našem timu koristiti u sezonama koje dolaze. Želim mu sve najbolje i da ostvari snove u Crvenoj zvezdi, rekao je Mrkela.

Prvi utisci Branka Jovičića bili su izvanredni.

– Zahvalio bih se ljudima u klubu na ogromnom poverenju koje su pokazali mojih dovođenjem. Ovo je veliki dan u mom životu jer sam potpisao za klub za koji navijam od malena, za jedan od najvećih klubova u Evropi. Daću na svakoj utakmici 100% kako bih opravdao očekivanja, i verujem da će se titula vratiti tamo gde joj je i mesto, rekao je Jovičić.

Branko igra u veznom redu i to na više pozicija.

– U Borcu sam igrao u 4-2-3-1, sistemu, dok sam u Amkaru igrao u raznim sistemima, pa i u 4-4-2, i ništa mi nije strano. Mogu da igram na više pozicija u sredini. Igrao sam čak i krilo. Ima pritiska, Zvezda ne trpi loše rezultate i svaka utakmica se igra na pobedu, ali zato je Zvezda veliki klub i zato sam ovde, rezonuje Jovičić.

Dosta dugo se njegovo ime spominjalo u medijima, i kako i sam kaže, nije bilo lako ostati miran.

– Nije bilo lako zato što sam glavom već bio u Zvezdi. To je moja želja od detinjstva, sve se odužilo ali to je profesionalni život fudbalera. Dok sam igrao u Borcu isto se pisalo o interesovanju Zvezde, ali niko me nije kontaktirao tada. Ostaje za mene neka žal što sam zaobilaznim putem došao na Marakanu, ali to je život. Važno je to da sam u trenažnom procesu. Počeo sam pripreme 11. juna, prošao sam dve faze priprema u Ankaru tako da sam spreman, zaključio je Jovičić.

Zvanični sajt FK Crvena Zvezda