FONjINI ŽESTOKO NAMUČIO ENDIJA: Marej jedva preživeo nezgodnog Italijana!

Endi Marej je obezbedio plasman u osminu finala Vimbldona.

Britanac se dosta mučio sa Fabiom Fonjinijem, pa je slavio tek posle četiri odigrana seta, 3:1 (6:2, 4:6, 6:1, 7:5) posle 158 minuta igre.

Ovo je bio osmi međusobni meč dvojice tenisera i peti trijumf Britanca.

Kao i često tokom karijer Fonjinija je mentalna snaga koštala možda i velikog iznenađenja. U četvrtom setu Italijan je vodio sa 5:2, imao je pet set lopti, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Marej je to surovo kaznio, te je vezao pet gemova u nizu i stigao do važne pobede na putu ka odbrani titule.

Primetno je bilo da je Marej bio veoma nervozan na današnjem meču, a u četvrtom setu je prigovarao sudiji da Fonjini troši previše vremena između servisa. Italijan je ovaj Endijev potez ispratio sarkastičnim aplauzom.

Posle prvog seta niko nije očekivao da će Endi imati probleme. Ljubimac domaće publike lako je poveo sa 1:0. Ipak, u drugom setu njegov nivo igre je pao, što je Fonjini uspeo da iskoristi da izjednači na 1:1.

U trećem setu ponovo je Marej dominirao, lako je stizao do brejkova, pa je posle samo 31. minuta stigao do 6:1 i vođstva od 2:1.

Usledio je već opisani četvrti set. Fonjini je na sebi svojstven način u presudnim trenucima pravio neverovatne greške, koje je Marej žestoko kaznio. Endi je uspeo da se izvuče i osvoji ovaj deo igre rezultatom 7:5, pa je obezbedio duel sa Benoa Perom u osmini finala.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!