MILOJEVIĆ: Greške se ne praštaju u Evropi, voleo bih da moji igrači budi temperamentni kao fudbaleri Florijane!

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa prošla u drugo kolo kvalifikacija, ali da je trebalo da večeras pobedi Florijanu u revanšu.

„Čestitao bih igračima prolaz i u ovom trenutku je to najvažnije. Utakmica u Beogradu je odlučila i pre ove. U nekim segmentima smo bili dobri, a u nekim situacijama smo delovali konfuzno. Tako se kretao i rezultat. Trebalo je da pobedimo. Greške ne mogu da se ne praštaju u Evropi. Ne možete za šest minuta da izgubite bilo kakvu prednost. Evropa je, da je bilo u Beogradu imali bismo problem“, rekao je Milojević novinarima posle utakmice na Malti.

Zvezda je igrala nerešeno 3:3 sa Florijanom, ali je prošla u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope zahvaljujući pobedi u prvoj utakmici sa 3:0.

Milojević je naveo da je njegov tim u fazi priprema i da se stvara ekipa, što je nov proces za sve, a pogotovo za igrače.

„Tražili smo rano gol da budemo mirniji. Moji igrači moraju da shvate da je ovo sasvim drugačiji stil igre na koji apsolutno nismo spremni, što se pokazalo, ekipa koja preskače igru, dubinski pasovi… Moramo da se prilagodjavamo protivniku, a tako će biti i sa narednim“, kazao je trener crveno-belih.

Naredni protivnik Zvezde biće kazahstanski Irtiš Pavlodar, a Milojević je istakao da njegovi fudbaleri moraju da budu pažljivi i da se prilagode protivniku.

„Nije lako, ali imamo tu obavezu i idemo dalje. Tražim igrače koji će da igraju agresivno, na loptu, da cirkuliše, komforan fudbal, bez pritiska. Nećemo da preskačemo sredinu, to je ono balkansko što me izludjuje i nervira. Kad nemamo rezultat smo zategnuti i disciplinovani, a slobodni smo kad imamo. Takvi smo… Treba da uhvatiš protivnika, demoliraš ga do kraja i dodješ do samopouzdanja“, rekao je Milojević.

On je naveo da njegova ekipa ima potencijala i da je u utakmici protiv Florijane pokazala da ima „fenomenalnih segmenata“, a da ga je posebno nerviralo to što su njegovi fudbaleri izgubili svaki vazdušni duel sa protivničkim igračem Injasiom Varelom.

Varela je posle trećeg gola Florijane isključen zbog gestikulacije ka Zvezdinoj klupi, a Milojević je rekao da ne želi da govori o tome.

„Kada neko nešto komentariše i gestikulira na terenu, to priča o njemu, a ne o meni. Fudbal je živa igra. Florijana je temperamentna ekipa, ne odustaju ni kod 1:3… Taj temperament bih voleo da imaju moji igrači, tu strast i želju za pobedom i svaku loptu“, rekao je Milojević.

On nije želeo da komentariše pojedinačan učinak svojih igrača, uz reči da će „sve biti okej“.

Kada je reč o Irtišu, Milojević je pozvao na oprez.

„Sigurno ćemo doći do protivnika sa velikim budžetom, mnogo stranaca. Da ne vraćamo neke stare uspomene. Sve ekipe iz bivših sovjetskih republika su u prednosti jer je vremensta razlika velika, ali šta da radimo, igraćemo i nadam se najboljem“, rekao je Milojević.

Po njegovim rečima, problem će biti i put u Kazahstan.

„Puno stvari morate da rešavate u hodu. Niko nema neko iskustvo da je tako nešto radio. Moramo da se pripremimo, moramo da se odmorimo, put je dodatni umor, ali šta da radimo, takve su nam obaveze i moramo maksimalno da se prilagodimo sledećem zadatku“, rekao je Milojević.

Crveno-beli će u sledećoj rundi prvu utakmicu igrati u Kazahstanu sledećeg četvrtka.

Beta