CRVENO-BELI ISPUSTILI POBEDU: Zvezda remizirala na Malti, sledi daleko gostovanje Irtišu! (VIDEO)

Crvena zvezda se plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon što je u revanš meču na Malti remizirala sa Florijanom 3:3 (1:1).

Prošle nedelje u Beogradu srpski predstavnik je slavio sa 3:0.

Naredni protivnik Zvezde 13. jula biće Irtiš iz Pavlodara i ekipu iz Ljutice Bogdana očekuje veoma teško gostovanje, pre svega zbog udaljenosti ovog kluba iz Kazahstana.

Crvena zvezda je otaljala posao na Malti. Ipak, ono što brine su prikazane slabosti, pre svega u odbrani. Florijana je skromnog kvaliteta, pa nije maksimalno kažnjavala Zvezdine greške, ali sledi nezgodan portivnik iz Kazahstana protiv kojeg se ovakve greške moraju svesti na minimum.

Boaći je još jednom bio najbolji igrač crveno-belih. Sjajni napadač je i u ovom meču postigao dva gola i na taj način pokazao koliko je Zvezda dobila njegovim ostankom u klubu. Pored njega u strelce se upisao i rezervista Milijaš.

Dva gola za Florijanu postigao je Varela, a jedan Pisani sa bele tačke. Ipak, sva tri gola su došla posle katastrofalnog postavljanja Zvezdine odbrane.

Ono što još može da brine srpskog vicešampiona jeste isključenje Gobeljića. Ušao je u igru u 73. minutu, a samo sedam minuta kasnije dobio je direktan crveni karton.

Crvena zvezda će u 2. kolu igrati protiv Irtiša iz Pavlodara, trenutno četvrtoplasiranog tima kazahstanskog šampionata. Pavlodar se nalazi na krajnjem istoku Kazahstana, gotovo u blizini Sibira, udaljen je od Beograda 5.284 kilometra i ekipu očekuje višečasovni let do krajnjeg odredišta.

Kazahstanci su u 1. kolu eliminisali bugarski Dunava iz Rusa, pošto su u prvom meču na domaćem terenu slavili sa 1:0, a potom i u gostima 2:0.

U ekipi Irtiša igra Mario Maslać, bivši igrač Vojvodine i Borca iz Čačka, zatim Stefan Živković bivši igrač Čukaričkog, kao i Beko Fofana, nekadašnji napadač Partizana i Čukaričkog.