MILAN DOBIO JOŠ JEDNO VELIKO POJAČANJE: Čalhanoglu potpisao ugovor

Dosadašnji fudbaler Bajera iz Leverkuzena Hakan Čalhanoglu potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Milanom, saopštio je danas italijanski klub.

Čalhanoglu je bio suspendovan na četiri meseca, koliko ga je kaznila Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) zbog kršenja ugovora iz 2011. godine. Italijanski mediji naveli su da je 23-godišnji turski fudbaler prošle nedelje postigao dogovor sa upravom Milana o uslovima, a da je za transfer ključan bio lekarski pregled, pošto Čalhanoglu nije igrao od februara.

Transfer je vredan 20 miliona evra, uz četiri miliona evra bonusa.

Čalhanoglu je zahvalio upravi Milana na poverenju i rekao da želi da se oduži klubu.

„Poslednja četiri meseca su bila teška, ali srećan sam što sam u Milanu. Daću sve od sebe za navijače, klub i ekipu. Hvala svima na pruženoj šansi da igram na San Siru. Milan je veoma dobar klub, sa velikom tradicijom. Kada vidite trofeje i sve velike igrače kao što su Kaka, Djenaro Gatuzo, Paolo Maldini, Ronaldinjo i Dejvid Bekam… Čeka me veliki posao i srećan sam“, rekao je Čalhanoglu za klupsku televiziju.

On je pre suspenzije prošle sezone odigrao 15 bundesligaških utakmica i još šest u Ligi šampiona, a postigao je sedam golova i imao je sedam asistencija.

„Nadam se da ćemo dobro početi sezonu, imamo važnu utakmicu u Ligi Evropa i nadam se da ćemo biti medju prve tri ekipe u Seriji A. Nadam se i znam da to možemo“, dodao je Čalhanoglu.

Čalhanoglu je šesto pojačanje Milana u letnjem prelaznom roku. Pre njega u klub su došli Rikardo Rodriges, Andre Silva, Frenk Kesi, Mateo Musaćio i Fabio Borini.

Beta