SENZACIJA U LONDONU: Jedan od najvećih favorita za titulu eliminisan u prvom kolu Vimbldona!

Senzacija u prvom kolu Vimbldona.

Stanislas Vavrinka završio je učešće već na startu jedinog Grend slema na travi. Njega je sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:4, 6:1) savladao sjajni Rus Danil Medvedev. Meč je trajao 134 minuta.

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel Vavrinke i 49. tenisera sveta.

Švajcarac, koji je postavljen za 5. nosioca, je tako po šesti put završio učešće na Vimbldonu u prvom kolu. Sa druge strane Medvedev je zabeležio tek prvu pobedu na nekom Grend slemu.

Rus je zasluženo savladao Vavrinku. Igrao je veoma dobar tenis tokom celog toka meča, a nekoliko puta je Vavrinku dovodio do „ludila“.

U prvom setu bio mu je dovoljan jedan brejk da stigne do 6:4 i povede sa 1:0. Ipak, Vavrinka u drugom pravi dva brejka, i pa taj deo igre osvaja rezultatom 6:3.

Ključni deo meča bio je treći set. Medvedev je sjajno servirao, te Švajcarcu nije dozvolio nijednu brejk loptu. Rus je u 10. gemu napravio jedini brejk u setu i poveo sa 2:1.

Vavrinka u četvrtom setu kao da nije ni igrao. Imao je problema sa kolenom, a Medvedev je pogađao iz svih pozicija. Kako je meč odmicao kraju Sten je igrao sve lošije i lošije, te je jedva čekao završetak. Medvedev nije iskoristio prve dve meč lopte, ali jeste treću za 6:1 i najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!