ZASLUŽENO: Jović najbolji trener na Svetskom prvenstvu!

Selektor ženskog tima Srbije u tekvondou Dragan Jović proglašen je danas za najboljeg ženskog trenera na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Srbija je na prvenstvu osvojila dve zlatne medalje.

„Srbija je u konkurenciji 183 zemlje sveta na ovom šampionatu zauzela treće mesto u ženskoj konkurenciji, a mene su proglasili za najboljeg trenera žena. Najbolji trener za seniore je kolega iz korejskog nacionalnog tima. Pre polaska cilj je bio da budemo u prvih pet timova i bolji rezultat nego ikada do sada. To se ostvarilo i čak je malo preteklo kod izbora najboljeg trenera. Još nekoliko dana ćemo slaviti i odmarati pa onda ponovo iz početka. Čeka nas Gran pri u Moskvi, kao i Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama u septembru“, rekao je Jović.

Srbiji su zlatne medalje na Svetskom prvenstvu donele Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma i Milica Mandić u kategoriji do 73 kilograma.

„Konačno su spuštene zavese na ovom Svetskom prvenstvu. Sve je već rečeno prethodnih dana, ali evo danas kada se sve sumira imamo još malo razloga da budemo ponosni“, dodao je Jović.

Beta