LALATOVIĆ: Najbolji sam u Superligi, ali Srbija ne prašta uspeh!

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da je doneo ispravnu odluku kada je odbio ponudu Crvene zvezde, pošto bi u suprotnom ispao nekorektan prema svom sadašnjem klubu i mladoj reprezentaciji čiji je selektor.

Lalatović je za klupski sajt rekao da se nikome nije nudio i da su ga u sve prethodne klubove pozivali.

„Ispao bih nekorektan prema Čukaričkom i reprezentaciji da sam prihvaio. Ispravno sam odlučio iako sam odbio nešto što nikad niko ne bi odbio. Uradio sam tako zbog svog stava, kućnog vaspitanja i karaktera. U Zvezdi sam ponikao, ali ispao bih loš čovek da sam prihvatio, a ja to nisam“, rekao je Lalatović.

Lalatović je predvodio mladu fudbalsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a ekipa je takmičenje završila u grupnoj fazi sa jednim osvojenim bodom.

Lalatović je naveo da srpsku ekipu niko nije nadigrao i da nema šta da zameri igračima, koji će, kako je oceni za godinu ili dve igrati u A reprezenatciji.

„Za svaki uspeh je potrebna i sreća. Niko ih nije nadigrao, mogu biti zadovoljan i treba naš narod da bude zadovoljan sa njima. Bili smo bolji od Portugala i Makedonije, a sa Španijom smo igrali fenomenalno sa igračem manje 60 minuta i ne treba kritikovati. Ne može meni niko da oduzme najbolje trenerske rezultate u Super ligi. Marko Nikolić ima ‘duplu krunu’, ali gledaju se i rezultati u Evropi, a kao trener Vojvodine u Evropi u osam utakmica sam imao jedan poraz, u prvenstvu za 13 meseci nisam izgubio utakmicu, rekao je on.

„Strani stručnjaci kažu da ste ispred svih u Superligi, ali ne može u Srbiji da se oprosti uspeh. Jedva čekaju u meni da vide neuspeh, ali ja im to neću dozvoliti. Čim imaš rezultat, stav i ne daš na sebe odmah smetaš. Ne dotiču me loši komentari, jako sam zadovoljan kako ide moja trenerska karijera“, dodao je Lalatović.

Govoreći o pripremama Čukaričkog, Lalatović je podsetio da nije bio sa ekipom prvih 17 dana, a da za 22 dana počinje prvenstvo.

„Igrači su umorni i teški što je normalno za ovaj period, nije nam sad bitan rezultat, već da se fizički dobro pripreme jer je dugačko prvenstvo i ekipa koja bude najspremnija praviće na duži period dobre rezultate. Fizički deo su obavili maksimalno, ali teško se kreću po terenu i kad se osveže biće brži, agresivniji i moći će da se kreću bez lopte. Igrač se postaje kad se kališ i kroz drugu ligu, kad kapiten vikne na tebe. Mora dobro da se oznojiš da bi ušao u prvi tim. Ako ćemo forsirati mlade igrače onda se traži samo da se ostane u ligi, a ako se traži rezultat to je sa pet, šest mladih igrača nemoguće“, naveo je Lalatović.

Trener beogradskog tima naveo je da je malo zabrinut, pošto ima mnogo povredjenih i operisanih igrača i istakao da su mu potrebni krilni igrači, špic, bek, „još jedno četiri igrača da bi Čukarički mogao da pokuša da izadje u Evropu sledeće sezone“.

Lalatović je rekao da Dragoljub Srnić i Aleksandar Jevtić, kojima su istekli ugovori u Čukaričkom, nastavljaju karijeru u inostranstvu i da trenutno raspolaže sa 15, 16 igrača.

Čukarički je odigrao tri kontrolne utakmice tokom priprema u Beogradu, pobedio je FK Dunav a izgubio je od Bačke i Krila Sovjetov. U subotu, 1. jula ekipa putuje na dvonedeljne pripreme u Sloveniju gde će igrati pet kontrolnih utakmica uoči početka prvenstva koje počinje 22. jula.

Beta