MILOJEVIĆ SAMOUVEREN: Zvezda ne sme i neće bilo koga da se plaši

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da su očekivanja pred početak nove sezone i kvalifikacija za Ligu Evropa najveća moguća i da njegovi fudbaleri ne smeju i neće bilo koga da se plaše.

„Očekivanja su uvek najveća moguća i uvek će tako biti. Zvezda uvek mora da poštuje protivnike, ne smemo i nećemo nikoga da se plašimo, za to nemamo nikakav razlog. Plašiti se znači da ne veruješ u sebe, a ja u svoje fudbalere apsolutno verujem“, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će u četvrtak početi novu sezonu utakmicom protiv Florijane na početku kvalifikacija za Ligu Evropa.

Milojević je naveo da će Zvezda biti spremna za utakmicu.

„Mnogo toga smo radili u hodu, nismo imali mnogo vremena, ali to koje smo imali smo iskoristili na najbolji mogući način. Ako ne shvatite ozbiljno protivnika, možete da imate ozbiljan problem. Predstavljeno je da ćemo proći samo tako gde god da se pojavimo. Imamo veliko ime, breme i istoriju, ali i druge zemlje treniraju, imaju sisteme, nema amaterskog fudbala“, kazao je Milojević.

Trener crveno-belih je naveo da sve zavisi od njegove ekipe, ali je ponovio frazu da „danas svi igraju fudbal“.

„Ne znam da li bismo mogli da navedemo jednu jedinu zemlju u kojoj je klasičan amaterski fudbal. Svi su poluprofesionalci i profesionalci. Danas nema formalnosti jer je fudbal otišao u drugu dimenziju. Percepcija svih nas koji pratimo fudbal je da nemamo nikakvo pravo da gledamo na fudbal tako da neku ekipu možemo lako da prodjemo, to je apsolutno pogrešno“, dodao je on.

Milojević je istakao da je atmosfera u ekipi dobra i da je zadovoljan ponašanjem igrača na pripremama na Zlatiboru.

„Uvek ću biti iskren prema njima i tražim da oni isto tako budu prema meni jer je atmosfera u svlačionici ključ uspeha i daje bazu da nešto napravimo. Ako toga nema, osudjeni smo na nešto što nije dobro. Igrači su me iznenadili profesionalnošću i ponašanjem. Veoma je bitno da igrač Zvezde zna kako u svakom trenutku mora da se ponaša jer je Zvezda veliko breme“, rekao je Milojević.

Milojević nije želeo da govori o potencijalnim pojačanjima, uz reči da uprava kluba radi na dovodjenju željenih igrača i da nije ispravno da se gomilaju igrači.

Kada je reč o Florijani, Milojević je kazao da apsolutno poštuje ekipu sa Malte.

„Florijana je ekipa koja je preko kupa došla do mesta u kvalifikacijama, ekipa sa puno internacionalaca, što Italijana, što Argentinaca. Trener je temperament preneo na ekipu. Ispratili smo par utakmica, ali nismo mogli da dodjemo do ful informacija. Agresivni su, sigurni, nije nimalo lako osvojiti kup“, kazao je Milojević.

Zvezda neće moći da računa na suspendovanog Gelora Kangu, a zbog povrede najverovatnije neće igrati Džon Ruis, dok su ostali spremni.

Milojević je rekao da uvek ima dilema oko tima, tako da nije odgovorio koji će sastav izvesti, a takodje i ko će braniti protiv Florijane.

Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa izmedju Crvene zvezde i Florijane igraće se sutra od 20.30 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu. Revanš je zakazan za 6. jul na Malti.

Beta