MEKINRO O ĐOKOVIĆU: Ljubav i mir uništavaju Novakov ubilački instikt

Legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da je španski guru Pepe Imas loše uticao na Novaka Đokovića.

 – Sa emotivnog stanovišta, možda je osetio da želi da uzme nekoga ko bi želeo da grli ljude“, rekao je Mekinrou intervjuu za „Gardijan“, „To nužno ne znači da će imati taj ubilački instinkt. Ne gubi ga automatski, ali ne želite da dođete u situaciju u kojoj se sve svodi na ljubav i mir, a onda morate da izađete na teren i nekome ‚uđete‘ u glavu. Vidim to kao proces, ali tome doprinose mnoge stvari – sve ono što se dešava na terenu. Bio je povređen, oseća se iznevereno, sve to utiče na njega. Ali, sve sam mislio da će se stvari popraviti, kaže Džon Mekinro.
Đoković će ove nedelje igrati u Istbornu, a sa njim neće biti trener Andre Agasi, za kojeg se još ne zna da li će biti uz srpskog tenisera na Vimbldonu, što se ne sviđa Mekinrou.

– Ne vidim kako bi to moglo da potraje ako je Andre uz njega samo u pojedinim trenucima. Ali, ako bi bio uz njega recimo mesec dana, to bi bila potpuno drugačija situacija. Da odlučim da ponovo radim sa Milošem i pojavim se dva dana pre Vimbldona, u tom trenutku bih teško mogao da imam bilo kakav uticaj. Potrebno vam je bar ono što sam ja imao prošle godine – da osetite njegovu rutinu, da vidite šta ga pokreće i šta vi možete da doprinesete. Ne dovodim u pitanje to da bi Andre mogao da doprinese Novaku, voleo bih da uspeju, pošto bi to bilo lepo videti, a bilo bi i dobro za sport. Na papiru sve izgleda sjajno, on je oživeo svoju karijeru i postoje razlozi zašto to ima smisla. Ali, teško je pomisliti da bi moglo da ima smisla tako brzo. Ako odete posle prve nedelje, pa se vratite na nekoliko dana… Sa bilo kojom osobom, potrebno je vreme.
Mekinro nije iznenađen Novakovim padom forme, šta više Amerikanac je tako nešto i očekivao.

– Sigurno je da je teže ostati na vrhu, nego stići dotle. Ti momci imaju sjajne karijere – Novak je na već na broju od 12 titula. Pretpostavljam da ne bi trebalo da budemo potpuno šokirani što je pao pošto je postao prvi teniser posle 47 godina koji je u istom trenutku bio šampion na sva četiri Gren slema“,konstatovao je Mekinro.

Novosti